Night
Night Apple Inc. 11 mei 2020

‘Apple investeert in nieuwe display-fabriek in Taiwan’

Apple investeert naar verluidt 300 miljoen dollar in de bouw van een fabriek om MiniLED en Micro-LED-schermen voor iPads en Macs te produceren.

De overgang van beeldschermtechnologie naar MiniLED en MicroLED verloopt vooralsnog traag voor Apple. Veel producenten zijn al zijn overgestapt op MiniLED voor hun laptops. Apple blijft het echter nog steeds bij LCD-gebaseerde producten houden. Tot nu toe, want volgens een nieuw rapport gaat Apple’s nu ook overschakelen op betere beeldscherm technieken. Die wil de tech-gigant dan echter wel uitbesteden. De grote investering in een nieuwe Taiwanese display-fabriek zou daar het bewijs voor zijn.

Samenwerking

Apple gaat in Taiwan samenwerken met twee leveranciers om allereerst over te schakelen op MiniLED technologie. Volgens een rapport van Economic Daily Times gaat Apple naar schatting een bedrag van 334 miljoen dollar investeren.

Het geld zal worden gebruikt om een ​​nieuwe fabriek te openen in het Hsinchu Science Park in Taiwan. Daar zal men dan later de MiniLED en MicroLED schermen produceren voor toekomstige producten. Het rapport stelt ook dat Apple daarbij gaat samenwerken met twee Taiwanese leveranciers, Epistar en AU Optronics, om de noodzakelijke componenten te leveren. Eerder was er nog sprake van dat Apple wilde gaan samenwerken met het Taiwanese PlayNitride.

Volgens de geruchten wordt het eerste Apple-product met een MiniLED-scherm een nieuwe iPad Pro zijn. Die zal naar verwachting een A14X Bionic hebben. Er is echter ook sprake van dat de productie van dit iPad Pro-model is uitgesteld tot 2021 vanwege een complex ontwerp-probleem. Apple is van plan om volgend jaar in totaal zes MiniLED-producten uit te brengen, waaronder ook een 14,1-inch MacBook.

MicroLED
MicroLED (klik/tap voor groter).

Voordeel van MiniLed en MicroLED

Het voordeel van MiniLED schermen zorgt voor dunnere en lichtere ontwerpen. Daarnaast biedt het ook enkele voordelen van OLED technologie, zoals een hoger schermcontrast en een dynamisch bereik. De overgang van MicroLED zal naar verwachting pas later plaatsvinden. Door de torenhoge productiekosten zal deze technologie naar verwachting echter pas over een jaar of drie in Apple producten terug te vinden zijn. Foxconn zou al flink hebben geïnvesteerd in MicroLED, om in de toekomst bestellingen binnen te kunnen slepen voor de iPhone.

➔ Meer weten over MicroLED? Lees dan MicroLED: Alles over Apple’s nieuwste schermtechniek

Reageer op artikel:
‘Apple investeert in nieuwe display-fabriek in Taiwan’
Sluiten