Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 mei 2020

Zo helpt Apple de Amerikaanse variant van Idols voor de laatste afleveringen

Vorige maand kondigde televisiezender ABC aan dat het bedrijf samenwerkt met Apple voor de productie van American Idol. Het televisieprogramma wordt nu vanuit huis gemaakt en heeft nog een paar afleveringen te gaan dit seizoen. Dit is hoe het bedrijf uit Cupertino te hulp schiet.

De redactie van Techcrunch heeft de details over de hardware en opstelling die Apple opgestuurd heeft naar de deelnemers en juryleden van American Idol (de Amerikaanse versie van Idols). De laatste afleveringen van dit seizoen worden op deze manier toch nog geproduceerd. Het gaat om een setup van drie camera’s. In dit geval zijn dat drie iPhone 11 Pro-modellen, een tripod en wat ringlamp. Het productieteam helpt ondertussen met het installeren van de setup en kan op veilige afstand de beelden monteren. Ook dit gebeurt vanuit huis.

Apple helpt ABC met filmen

Dit is een complexer systeem dan menig mens nodig heeft wellicht, maar dan nog is het interessant om te zien hoe dit in z’n werking gaat. De iPhones worden namelijk nu gebruikt voor het uitzenden van een breed en populair programma. Dat is een prima plug voor Apple natuurlijk, die van de situatie gebruikmaakt door zijn eigen producten nog even aan te prijzen.

In een reactie laat een vertegenwoordiger weten:

We weten dat mensen nu thuiszitten en het liefst naar hun favoriete programma’s kijken ondertussen. We zijn blij dat we nu onderdeel kunnen uitmaken van het productieproces dat ervoor zorgt dat dit programma alsnog gemaakt kan worden. De iPhone zorgt nu voor een unieke oplossing die beelden in uitzendkwaliteit aanbiedt, in de palm van je hand. Ondertussen blijven medewerkers op veilige afstand en ook gewoon thuis.

Dit is overigens niet de eerste keer dat productiemaatschappijen producten of diensten van Apple gebruiken voor het opnemen van een programma. Zo werd eerder al bekendgemaakt dat de CBS-serie All Rise onder meer van FaceTime gebruikmaakt voor een aflevering.

Reageer op artikel:
Zo helpt Apple de Amerikaanse variant van Idols voor de laatste afleveringen
Sluiten