Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 mei 2020

Na Apple en Google komt ook Samsung met fysieke betaalkaart

Samsung is voornemens deze zomer een fysieke betaalkaart uit te brengen, zo kondigt het Zuid-Koreaanse bedrijf deze week aan. Daarmee volgt het bedrijf Apple en Google in de voetstappen. Apple heeft al zo’n kaart, terwijl Google daar ondertussen aan lijkt te werken.

De kaart komt aanvankelijk naar Noord-Amerika. Over Europese plannen is op moment van schrijven niets bekend. De kaart wordt ondersteund door een cashmanagementaccount en wordt in samenwerking met het financiële bedrijf SoFi gelanceerd.

Eigen betaalkaart van Samsung

Daarnaast werkt Samsung aan een managementplatform voor het beheren van je geld. De focus ligt op mobiele apparaten, zoals smartphones. Dat is niet vreemd, aangezien het bedrijf vaak de meest populaire smartphones van dit moment maakt. Helaas deelt het bedrijf verder niets over de kaart, in de onlangs gepubliceerde blogpost waarin het nieuws over de kaart gedeeld werd. In de komende weken horen we er meer over, aangezien er dan meer details vrijgegeven zullen worden.

Apple Card (Afbeelding: Apple)

Met de stap positioneert Samsung zich naast Apple als het om betaalkaarten gaat. Apple heeft de Apple Card, een creditcard die in samenwerking met Goldman Sachs in augustus 2019 gelanceerd werd. De Card bestaat uit twee onderdelen: een fysieke betaalkaart en een app waarmee online betalingen verricht kunnen worden. De digitale kaart kun je gebruiken op je iPhone en Apple Watch, waardoor je dus eigenlijk nooit meer je portemonnee vergeet. Ook kun je bijhouden waar je precies je geld aan uitgeeft.

Google werkt ondertussen ook aan een eigen debetkaart, als we de geruchten mogen geloven. Deze kaart werkt dan net even anders dan die van Apple (aangezien dat een creditcard is), maar ook hier krijg je mogelijk te maken met een fysieke en digitale kaart. Het moet tevens mogelijk zijn je aankopen online te beheren en te volgen. De kaart van Samsung wordt eveneens een debetkaart en werkt dus net even anders dan een creditcard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na Apple en Google komt ook Samsung met fysieke betaalkaart
Sluiten