Na Apple en Google komt ook Samsung met fysieke betaalkaart

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
Apple Card
Afbeelding: AFP / Noah Berger

Samsung is voornemens deze zomer een fysieke betaalkaart uit te brengen, zo kondigt het Zuid-Koreaanse bedrijf deze week aan. Daarmee volgt het bedrijf Apple en Google in de voetstappen. Apple heeft al zo’n kaart, terwijl Google daar ondertussen aan lijkt te werken.

De kaart komt aanvankelijk naar Noord-Amerika. Over Europese plannen is op moment van schrijven niets bekend. De kaart wordt ondersteund door een cashmanagementaccount en wordt in samenwerking met het financiële bedrijf SoFi gelanceerd.

Eigen betaalkaart van Samsung

Daarnaast werkt Samsung aan een managementplatform voor het beheren van je geld. De focus ligt op mobiele apparaten, zoals smartphones. Dat is niet vreemd, aangezien het bedrijf vaak de meest populaire smartphones van dit moment maakt. Helaas deelt het bedrijf verder niets over de kaart, in de onlangs gepubliceerde blogpost waarin het nieuws over de kaart gedeeld werd. In de komende weken horen we er meer over, aangezien er dan meer details vrijgegeven zullen worden.

Apple Card VS
Apple Card (Afbeelding: Apple)

Met de stap positioneert Samsung zich naast Apple als het om betaalkaarten gaat. Apple heeft de Apple Card, een creditcard die in samenwerking met Goldman Sachs in augustus 2019 gelanceerd werd. De Card bestaat uit twee onderdelen: een fysieke betaalkaart en een app waarmee online betalingen verricht kunnen worden. De digitale kaart kun je gebruiken op je iPhone en Apple Watch, waardoor je dus eigenlijk nooit meer je portemonnee vergeet. Ook kun je bijhouden waar je precies je geld aan uitgeeft.

Google werkt ondertussen ook aan een eigen debetkaart, als we de geruchten mogen geloven. Deze kaart werkt dan net even anders dan die van Apple (aangezien dat een creditcard is), maar ook hier krijg je mogelijk te maken met een fysieke en digitale kaart. Het moet tevens mogelijk zijn je aankopen online te beheren en te volgen. De kaart van Samsung wordt eveneens een debetkaart en werkt dus net even anders dan een creditcard.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Het lijkt wel een bankenwereld aan het worden, Straks nog Nokia, Motorola, Huawei en ga maar door… dan begint de kaasboer op de hoek straks met zijn eigen kaart. Die wil ik trouwens wel.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  “Dat is niet vreemd, aangezien het bedrijf vaak de meest populaire smartphones van dit moment maakt”

  wesley, wesley, wesley toch?

  Heb jij je überhaupt wel eens verdiept in de smartphone wereld? Blijkbaar niet. Welk model/toestel is dan ooit het meest populaire toestel geweest en wanneer?
  Pas je svp je tekst even aan?

 • Profielfoto
  iGuy

  Is minder verbazingwekkend dan voor Apple. In Zuid-Korea is Samsung ook een van de grotere verzekeraars, dus ze zijn aardig thuis in de financiele wereld.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Life_Insurance

 • Profielfoto
  ¿`„

  Fysieke kaart ? Die van Apple is voor zo ver ik weet niet fysiek. lijkt me ook niet in overeenstemming met hoe Apple alles in haar ecosysteem wenst te integreren.

  Maar goed, Samsung kiest er wel voor haar klanten met een stukje plastic te bedienen?

 • Profielfoto
  tomc

  Fysieke kaart ? Die van Apple is voor zo ver ik weet niet fysiek.