Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 20 mei 2020

‘De Apple Glass gaat 499 dollar kosten’

Volgens Jon Posser, die wel vaker met realistische  geruchten en nieuwsfeitjes over Apple-producten komt, gaat de Apple Glass zo’n 499 dollar kosten. Dat stelt hij in een video. Tot nu toe kenden we het product als de Apple Glasses, dus ook qua werknaam lijkt het iets anders te zijn.

Volgens Prosser wordt de Apple Glass draadloos gekoppeld met de iPhone. Dat zou op een zelfde manier zijn als dat de Apple Watch vandaag de dag met de smartphone wordt gekoppeld.

De Apple Glass komt er aan

Het basismodel van de Apple Glass zou dus zo’n 499 dollar gaan worden. Maar wanneer je de bril ook echt zou willen gebruiken als vervanging van je standaard bril of lenzen, dan zou de prijs omhoog gaan. Daarnaast zal er in eerste instantie alleen sprake zijn van een standaard model. Een zonnebril-variant zou pas later gaan komen. Ook zal hij aan het begin waarschijnlijk komen met een plastic frame. Een metalen variant zou ook pas later komen. Bekijk hieronder de video waarin Prosser stelt wat hij weet.

Aan de rechterkant van het frame vind je LiDAR, die onlangs ook geïntroduceerd werd in de laatste iPad Pro. Wat dat precies doet, dat lees je hier. De Apple Glass zou daarnaast komen met een plastic stand om hem op te plaatsen en waarop hij dan draadloos oplaadt. De interface van het apparaat wordt op beide lenzen getoond en je kunt bepaalde dingen doorvoeren door bewegingen te maken. Daarnaast zou het mogelijk moeten zijn om met het apparaat QR-codes te scannen en daarmee gelijk iets te doen.

Wanneer we de Apple Glass mogen verwachten, dat blijft nog altijd de vraag. Volgens Prosser was het originele plan om het product eind 2020, begin 2021 uit te brengen. Maar door de huidige crisis zou het niet heel erg gek zijn dat het product met een jaar wordt uitgesteld.

Reageer op artikel:
‘De Apple Glass gaat 499 dollar kosten’
Sluiten