Jelle van Es
Jelle van Es App Store 27 mei 2020

Apple heeft lastige bug die apps weerhoudt te openen gefixt

Mocht je afgelopen dagen heel wat updates van apps hebben gehad, dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Er was vorige week een bug opgedoken die er voor zorgde dat applicaties niet moesten werken zoals ze behoorden te werken.

Het ging met name om het opstarten van apps. Dat ging vaak niet en kreeg je een melding die stelde dat de applicatie niet langer meer gedeeld was met jou als gebruiker. Vervolgens kreeg je de melding om de app te kopen in de store. En dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Apple fixt app launch probleem

Apple heeft nu tegenover TechCrunch laten weten dat de verschillende updates die zijn uitgerold inderdaad te maken hebben met het probleem. Apple zelf heeft overigens niet laten weten wat de reden was dat het probleem is ontstaan, maar dus wel dat het probleem is opgelost met de verschillende updates. Mocht je dus nog steeds een probleem hebben met apps wanneer je ze opent, dan is het even goed om te kijken of je een update kunt binnenhalen.

App Store iOS
App Store-logo.

Verschillende gebruikers hadden dit weekend de problemen met de verschillende apps. Daarbij maakte het niet heel erg uit welke app het was. Het lijkt gekoppeld te zijn aan het systeem. Wanneer deze individuele updates niet goed genoeg werken, dan zou het dus ook kunnen dat er uiteindelijk een iOS-update aankomt. De laatste update is daarbij overigens niet heel erg oud. Die verscheen vorige week. De iOS 13.5-update, daar hebben we het dan over, werd vorige week uitgerold en bracht voornamelijk de tools die nodig zijn om eventuele corona-apps goed te laten werken met het systeem. Daarbij is het zaak dat privacy goed behouden blijft. En dat is weer iets dat tot nu toe niet altijd even goed is gegaan en er voor zorgt dat het wantrouwen bij dit soort apps blijft.

Reageer op artikel:
Apple heeft lastige bug die apps weerhoudt te openen gefixt
Sluiten