Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 1 mei 2020

Apple verwacht deze maand verschillende Amerikaanse Apple Stores te openen

Met de huidige crisis waar we ons in bevinden zijn verschillende winkels dicht. Zo ook de diverse Apple Stores. In Nederland hebben we er daar niet heel erg veel van en gaat de verkoop vooral online, maar in de Verenigde Staten is het belangrijke bron van inkomsten.

En omdat de meeste Apple Stores daar ook dicht zijn, mist het bedrijf dus inkomsten uit zijn Apple Stores. Daar hoopt het bedrijf deze maand wat aan te gaan doen. Volgens Apple CEO Tim Cook wil het bedrijf in de eerste helft van mei een aantal winkels in de Verenigde Staten openen. Dat liet hij weten tegenover Bloomberg.

Apple wil Apple Stores langzaam maar zeker openen

Voordat de Verenigde Staten aan de beurt is, worden er eerst in Oostenrijk en Australië verschillende winkels geopend. Die landen hebben hun maatregelen tegen de crisis ietwat versoepeld. In de Verenigde Staten wordt per individuele winkel bekeken wat er mogelijk is. Dit omdat de crisis per staat nogal verschilt. Zo is het in New York een behoorlijke chaos, maar is het aantal gevallen in het midden van land een stuk minder erg. Er wordt echter wel gevreesd dat daar de explosie nog gaat plaatsvinden.

Apple Store
Klik/tap voor groter.

Buiten China heeft Apple volgens Bloomberg 458 winkels wereldwijd. En het dichthouden daarvan zorgt er dus voor dat er minder inkomsten zijn. Nu is het nog de vraag wat er met de inkomsten gaat gebeuren wanneer de Apple Stores daadwerkelijk weer open gaan. Dit omdat het aantal klanten dat de winkel bezoekt zeer waarschijnlijk kleiner is dan dat Apple in het verleden gewend was. In China werden de winkels overigens als eerste gesloten, maar werden diverse winkels al in het midden van maart weer geopend, toen de piek in dat land voorbij was. Naast het feit dat het sluiten van de Apple Stores invloed heeft op de verkoopaantallen, is het ook een plek waar consumenten langs kunnen komen wanneer zij problemen hebben met hun producten. Zo liggen verschillende gerepareerde producten bijvoorbeeld in diverse winkels, waar consumenten niet bij kunnen. Wil je meer lezen over de crisis? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple verwacht deze maand verschillende Amerikaanse Apple Stores te openen
Sluiten