Redactie
Redactie Gesponsord 30 mei 2020

Zijn deze Apple-alternatieven iets voor jou?

We zijn gek op Apple, maar eenmaal bij de kassa is het iedere keer schrikken. Heb je een keer wat minder te besteden of wil je het radicaal over een andere boeg gooien, dan zou je eens kunnen kijken naar deze alternatieven. 

AirPods

Met AirPods hebben we een haat-liefde verhouding. Want: vrijer bewegen, maar ook meer kans op verliezen. En dan baal je. Die dingen kosten namelijk een vermogen! Toegegeven: er zijn varianten op de markt die nog duurder zijn. Maar er zijn ook genoeg goedkopere alternatieven. JBL heeft allerlei verschillende draadloze oordopjes, de welbekend Galaxy Buds Samsung oordopjes zijn ook goedkoper en sommige merkloze uitvoeringen zijn ook lang zo slecht nog niet. Hoef je in ieder geval geen nier te verkopen als je er eentje kwijtraakt.

Macbook

MacBooks zien er prachtig uit. Maar de laatste jaren verandert er qua inhoud niet bijzonder veel. Daarom zou je je eens moeten verdiepen in de laptopmarkt. Vroeger waren de verschillen tussen een Windows-computer en een Macbook zo groot, dat de keuze (voor velen) al snel was gemaakt. Maar tegenwoordig zijn er genoeg Windows-laptops die qua prestaties niet onder doen voor de Macbook. Online vind je de ene laptop aanbieding na de andere. De Zenbook van ASUS wordt vaak genoemd en ook de HP Spectre gooit hoge ogen.

iPhone

We gaan nu wellicht vloeken in de kerk, maar waar de iPhone zich ooit op eenzame hoogte bevond, is er tegenwoordig concurrentie. Niet alleen van Samsung, maar zeker ook van de steeds populairder wordende Aziatische merken als OPPO, Xiaomi en Huawei. De telefoons die deze merken op de markt brengen, zijn stukken goedkoper, maar bevatten vaak dezelfde features als de duurdere toestellen. Het kan dus lonen om je horizon eens te verbreden. Wedden dat je er niet eens op achteruit gaat?

Apple TV

Had je een paar jaar geleden Apple TV, dan was je de koning te rijk. Maar anno 2020 kosten smart tv’s geen vermogen meer en hebben meer en meer mensen er eentje (of meerdere) in huis. Voor nog geen 400 euro heb je bijvoorbeeld een goede, grote Samsung Smart tv en kun je het kastje de deur uitdoen.

Reageer op artikel:
Zijn deze Apple-alternatieven iets voor jou?
Sluiten