Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 mei 2020

Apple adviseert nu om mondkapjes te dragen

In de huidige crisis krijgen we te maken met behoorlijk veel informatie. We weten inmiddels dat we afstand moeten houden en veel onze handen moet wassen. Maar dat is slechts het begin. Apple heeft inmiddels al een tijdje een speciale website die je informeert over wat je moet doen.

Op deze website vind je informatie die je goed kunt gebruiken. Informatie die je voornamelijk naar andere bronnen toestuurt, die experts zijn op de verschillende gebieden. Nu is er echter een interessante update gekomen, waarbij Apple adviseert om mondkapjes te dragen.

Apple adviseert mondkapjes te dragen

En mondkapjes is een heet hangijzer in Nederland. In verschillende landen wordt het gebruik van mondkapjes in het openbaar verplicht gesteld. Maar in Nederland wil men nog niet zo ver gaan. Bovendien twijfelen experts over het nut er van. Het kan namelijk een schijnveiligheid opleveren. Nou, Apple staat daar dus anders in en geeft aan dat het hebben van een mondkapje handig is.

Apple schrijft over het gebruik van een mondkapje het volgende: Een stoffen mondkapje kan jou en anderen tegen ziektekiemen beschermen en de verspreiding vertragen. Vervolgens laat het bedrijf weten wat je precies moet doen. De onderstaande tekst is op de website te vinden:

Koop een mondkapje van stof. Als je er geen kunt vinden, moet je improviseren. Maak een mondkapje van een dicht geweven stuk katoen, zoals een laken of een zakdoek, of een t-shirt als je niets anders kunt vinden. Klik op deze link om de volledige instructies van de CDC te bekijken. Zorg dat je mondkapje uit meerdere lagen stof bestaat, goed aansluit op je gezicht, maar wel comfortabel zit. Er moeten oorlusjes aanzitten of het moet achter je hoofd vastgemaakt kunnen worden. Draag je mondkapje in het openbaar, met name op plekken waar het moeilijk is om afstand te houden, zoals in winkels of apotheken.

Illustratie Apple crisis
Een illustratie die Apple op zijn website heeft.

Tegelijkertijd roept Apple op om de chirurgische of N95-maskers niet te gebruiken, omdat die voor zorgpersoneel bedoeld zijn.

Het RIVM is overigens van mening dat het dragen van mondkapjes – met uitzondering van ernstig zieke patiënten – geen meerwaarde heeft. Zie hieronder de info-video van het RIVM:

➔ Wil je meer lezen over de Corona crisis? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple adviseert nu om mondkapjes te dragen
Sluiten