Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 11 mei 2020

‘Apple brengt MacBook Pro met 14-inch scherm in 2021 uit’

Er gaan al langer geruchten over een 14.1 inch MacBook Pro. Velen dachten dat Apple deze lente met het model op de proppen zou komen. Zij lijken een jaartje te moeten wachten.

Het Twitter-account Lovotodream meldt dat er in 2021 een MacBook Pro van 14 inch op de markt komt. Het account heeft het de laatste tijd meerdere keren bij het rechte eind gehad. Zo voorspelde het de komst van de iPad Pro, het Magic Keyboard en de iPhone SE maanden van tevoren. De bekende Apple-lekker Jon Posser bevestigt het gerucht door “100%” erop te antwoorden.

14-inch Macbook Pro is een logische stap

Het was een logische stap om te denken dat er een 14 inch MacBook deze lente op de markt zou komen. Apple kwam afgelopen najaar met een 16 inch MacBook Pro als update voor de 15 inch-versie. De nieuwe versie van 13 inch heeft echter wat minder innovaties dan die de 16 inch versie. Zo mist het betere speakers en microfoons en dunnere randen om het scherm. Bovendien heeft de grote versie een dunnere rand. Hetzelfde werd dit jaar verwacht bij een 14 inch variant. Het lijkt er dan ook vooral op dat Apple zich heeft gefocust op het Magic Keyboard met schaarmechanisme bij de 13-inch-versie.

Wellicht dat bij de volgende versie wel gebeurt. Een andere optie die besproken wordt is een 14-inch MiniLED-scherm, waardoor het meer als een luxere variant wordt geplaatst.

Eerdere voorspellingen

Dezelfde Twitteraar voorspelde ook een MacBook Pro van 12 inch voor dit jaar, met de nieuwe ARM Chip. Mogelijk maakt de fabrikant dat aankomende maand bekend tijdens de WWDC.

Overigens lijkt Apple het de aankomende tijd druk zat te hebben met releases ondanks de coronacrisis. Zo gaan er geruchten dat er nieuwe AirPods en een nieuwe Apple TV 4K klaarliggen om verscheept te worden. Daarnaast is de Macbook Pro 13-inch sinds afgelopen week te bestellen.

Reageer op artikel:
‘Apple brengt MacBook Pro met 14-inch scherm in 2021 uit’
Sluiten