Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 mei 2020

Amazon Prime Day 2020 mogelijk uitgesteld: voor iedereen voordelig?

In april kwam het nieuws naar buiten dat Amazon Prime Day 2020 uitgesteld is en mogelijk pas in augustus van het jaar gehouden wordt. Het bedrijf heeft er zelf nog niets over bekendgemaakt. Mocht Prime Day 2020 in augustus gehouden worden, dan is dat eigenlijk voor iedereen goed.

En met iedereen, bedoelen we iedereen: werknemer en consument. Amazon is verantwoordelijk voor zijn werknemers, die niet zitten te wachten op covid-19. En als ze lang moeten werken in de verschillende warenhuizen, dan is de kans groot dat ze geïnfecteerd raken. Verschillende werknemers hebben het virus opgelopen helaas, dus laten we hopen dat het er niet meer worden. Amazon Prime Day kan voor een flinke druk op het werk zorgen. Wel heeft Amazon belooft de werkomstandigheden te verbeteren door 4 miljard dollar vrij te maken.

Amazon Prime Day 2020: je kunt best zonder die deals

Bovendien doe je er zelf ook goed aan nu je geld op je bankrekening te houden. Sommige mensen hebben al hun baan of een deel van hun werk verloren en voorlopig is het niet zeker of verschillende contracten verlengd worden. Als je dan toch je geld wil uitgeven, houd het dan bij essentiële spullen of spullen die je nodig hebt voor het thuiswerken (zoals microfoons, monitors en camera’s). Ondertussen hebben veel winkels en fabrikanten een flinke voorraad, die ze uiteindelijk kwijt willen. Die deals zijn straks dus gewoon nog steeds beschikbaar.

Prime-logo

Houd er ook rekening mee dat Amazon Prime Day 2020 misschien helemaal niet plaatsvindt. Dat Reuters eerder meldde dat de dag uitgesteld is naar augustus, betekent niet dat Amazon dat ook daadwerkelijk doet. Misschien neemt Amazon zijn verantwoordelijkheid en zorgt het bedrijf ervoor dat je voornamelijk essentiële spullen kunt kopen, en meer niet. Wanneer Prime Day dan precies plaatsvindt, is moeilijk te zeggen: vanaf september komen er weer een hoop apparaten uit en kunnen we uitkijken naar dagen als Black Friday. Dat betekent dat mensen dus hun geld waarschijnlijk op die momenten gaan uitgeven aan dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Is er dan nog wel ruimte voor Amazon?

Desondanks lijkt augustus nog steeds de perfecte kandidaat voor Amazon Prime Day 2020. In juli zijn mensen waarschijnlijk nog veel meer bezig met het coronavirus, kappersbezoeken en andere zaken waar we nu niet aan toekomen, terwijl we vanaf september waarschijnlijk gefocust zijn op allerlei nieuw speelgoed. Het wachten is nu totdat Amazon bekendmaakt wat er op de planning staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Day 2020 mogelijk uitgesteld: voor iedereen voordelig?
Sluiten