AirPods Studio tackelt mogelijk deze twee koptelefoon irritaties

Door: Thomas Aalderink - 15 reacties
Apple Beats Solo Pro AirPods Studio
(Afbeelding: Beats)

Volgens geruchten kan de AirPods Studio elk moment gepresenteerd gaan worden. Apple wil het met deze high-end koptelefoon op gaan nemen tegen partijen als Sony en Bose. Volgens een nieuwe lek gaan ze dat doen met een aantal interessante features.

9to5Mac beweert meer te weten dan de rest van de wereld. Ze hebben via een anonieme bron namelijk informatie over de Airpods Studio in handen gekregen. Hieruit wordt duidelijk dat deze koptelefoon, net als de AirPods Pro, zal gaan beschikken over Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus.

Automatisch pauzeren

Dit komt niet als een verrassing, maar er zijn ook een aantal nieuwe features die de concurrentie niet heeft. Zo gaat de AirPods Studio een functie krijgen die we kennen van de AirPods, namelijk oordetectie. De oortjes van Apple kunnen herkennen of ze gebruikt worden. Zo pauzeert de muziek bijvoorbeeld automatisch wanneer je de AirPods uit doet.

Een soortgelijke functie komt ook naar de AirPods Studio. De koptelefoon gaat naar verluid uitgerust worden met sensoren die zien of de koptelefoon op je hoofd zit of om je nek hangt. Dit zou betekenen dat AirPods Studio in staat is om audio automatisch te pauzeren wanneer je de koptelefoon van je oren haalt.

Deze functie is niet nieuw en er zijn al koptelefoon die hetzelfde kunnen. Toch moet je daar goed naar zoeken. De meeste populaire koptelefoons beschikken namelijk niet over deze functionaliteit. Neem bijvoorbeeld de Sony WH-1000XM3. Deze wordt op dit moment gezien als de beste koptelefoon met ruisonderdrukking, maar beschikt niet over een automatisch pauzeer functie.

Hoewel deze functie zeker niet de belangrijkste reden is om voor de AirPods Studio te gaan, is het zeker een handige toevoeging. Vooral als je regelmatig onderbroken wordt. Bijvoorbeeld op kantoor of in de trein wanneer de conducteur langskomt. Je hoeft dan niet meer zelf op pauze te drukken om je audio of video stil te zetten.

AirPods Studio doet niet aan links of recht

Naast deze al bestaande functie komt Apple ook met iets nieuws om een andere irritatie weg te nemen. Het maakt niet uit op welke manier je de AirPods Studio op je hoofd zet. Links en recht liggen namelijk niet vast. De koptelefoon kijkt hoe jij hem op hebt en bepaalt vervolgens wat recht en links is. Je hoeft dus niet meer te kijken op welke schelp een ‘R’ of ‘L’ staat. Wel zo handig.

Meer weten over de AirPods Studio en wat deze high-end koptelefoon waarschijnlijk gaat kosten? Klik dan hier.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Supertjeduc

  Dat links en rechts is gemakkelijk
  Zou ook willen dat vanuit de hardware van de iPhone een verbetering van het geluid zou komen ( weet niet of zoiets kan
  Ik bedoel als je een iPhone met kabel aansluit op een versterker en dan koptelefoon dan is het geluid beter

 • Profielfoto
  Kotter86

  Een koptelefoon AirPods noemen slaat echt nergens op.

 • Profielfoto
  Melle

  @kotter86 – ik denk dat de marketing en het succes je compleet ongelijk zal geven.
  We zien wel!

 • Profielfoto
  marchi

  Echt een reden om voor Apple te gaan. Als ik mijn Bose 700 aantik dan pauzeert hij de muziek ook. Wat een onzin verhaal zeg.

 • Profielfoto
  Kotter86

  Melle op 12 mei 2020 17:56
  @kotter86 – ik denk dat de marketing en het succes je compleet ongelijk zal geven.
  We zien wel!

  Dat het pure marketing is is wel duidelijk. Daarom slaat de naam nog steeds nergens op of het nu succesvol verkoop of niet. Het zijn geen Pods, of vind jij van wel?

 • Profielfoto
  Melle

  Je geeft toch vooral een naam vanuit strategisch marketing standpunt.
  Waarom noemt Apple 🍏

 • Profielfoto
  Night

  Het zijn pods. De vertaling van dat woorddeel is heel breed. Van ‘peul’ (klein) tot capsule (denk aan lifepods – die zijn behoorlijk groot).  De term ‘pods’ wordt vaker gebruikt in de audio-industrie. Zo zijn er bv. ook mic-pods (een soort microfoon, die je midden op tafel kan zetten bij bv. vergadering)

  Over het algemeen wordt de term pods’ gebruikt voor een bolvormig onderdeel. Bij de AirPods is dat het dikke gedeelte bovenaan het steeltje en bij de koptelefoon, nou ja, dat laat ik aan je fantasie over.

  Marketing? Zal er ook vast mee te maken hebben. Neen een gemeenschappelijke noemer bij devices die in dezelfde ‘groep’ vallen (audio devices), dan is het voor klanten ook sneller duidelijk dat dit een productreeks is van een bepaalde leverancier.

  Ohja, en aangezien ze draadloos zijn, hoort het ‘Air’ deel er ook bij 🙂

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Super feature van mijn Bose QC35 II: tegelijk met MacBook en iPhone verbonden, niet meer hannesen met verbinden tussen apparaten. Hele dag batterijtijd. O en: harder/zachter. Altijd gemist aan AirPods Pro. Benieuwd wat Apple ervan maakt.

 • Profielfoto
  Frans

  Over het algemeen wordt de term pods’ gebruikt voor een bolvormig onderdeel. Bij de AirPods is dat het dikke gedeelte bovenaan het steeltje en bij de koptelefoon, nou ja, dat laat ik aan je fantasie over.

  Dat bolvormige voorwerp tussen de twee oorschelpen? 😉🤣

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ben van de Airpods overgestapt naar een draadloze koptelefoon van Senheiser, een model van drie jaar oud.
  Enorm goede noise cancelling, automatisch op pause als ik ze afzet, heel goed geluid en goedkoper dan de producten van Apple.
  Geloof niet zo in deze tak van Apple.

 • Profielfoto
  marchi

  Melle op 12 mei 2020 19:18
  Je geeft toch vooral een naam vanuit strategisch marketing standpunt.
  Waarom noemt Apple 🍏

  Steve Jobs: “I was actually a fruitarian at that point in time. I ate only fruit. Now I’m a garbage can like everyone else. And we were about three months late in filing a fictitious business name so I threatened to call the company Apple Computer unless someone suggested a more interesting name by five o’clock that day. Hoping to stimulate creativity. And it stuck. And that’s why we’re called Apple.”

 • Profielfoto
  pruus

  En Apple zou een stap verder kunnen gaan. Koptelefoon af, thuis, muziek lekker door de luidspreker. Of in de auto. En waarom dan niet direct overgaan op gestures waardoor hij alleen door de handbeweging het geluid stuurt, zachter, telefoon op nemen. En ja, kleiner, kleiner, kleiner en langere, nog langere batterij.

 • Profielfoto
  boo-lee

  “naar verluid” => “naar verluidt”;)

 • Profielfoto
  davedive

  Die links en rechts is bij sommige high-end-koptelefoons omdat de speakers al in de juiste richting van het oorkanaal gericht zijn.
  Dit is dus niet alleen ivm het linkse of rechtse stereosingaal.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  davedive op 14 mei 2020 10:53
  Die links en rechts is bij sommige high-end-koptelefoons omdat de speakers al in de juiste richting van het oorkanaal gericht zijn.
  Dit is dus niet alleen ivm het linkse of rechtse stereosingaal.

  Exact. Mijn Sony WH-1000MX2 werkt ook zo. Ze zijn ook ergonomisch gevormd op een manier die misverstand zo goed als onmogelijk maakt. Jeweetwel, goed industrieel ontwerp.