AirPods Studio tackelt mogelijk deze twee koptelefoon irritaties

Volgens geruchten kan de AirPods Studio elk moment gepresenteerd gaan worden. Apple wil het met deze high-end koptelefoon op gaan nemen tegen partijen als Sony en Bose. Volgens een nieuwe lek gaan ze dat doen met een aantal interessante features.

9to5Mac beweert meer te weten dan de rest van de wereld. Ze hebben via een anonieme bron namelijk informatie over de Airpods Studio in handen gekregen. Hieruit wordt duidelijk dat deze koptelefoon, net als de AirPods Pro, zal gaan beschikken over Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus.

Automatisch pauzeren

Dit komt niet als een verrassing, maar er zijn ook een aantal nieuwe features die de concurrentie niet heeft. Zo gaat de AirPods Studio een functie krijgen die we kennen van de AirPods, namelijk oordetectie. De oortjes van Apple kunnen herkennen of ze gebruikt worden. Zo pauzeert de muziek bijvoorbeeld automatisch wanneer je de AirPods uit doet.

Een soortgelijke functie komt ook naar de AirPods Studio. De koptelefoon gaat naar verluid uitgerust worden met sensoren die zien of de koptelefoon op je hoofd zit of om je nek hangt. Dit zou betekenen dat AirPods Studio in staat is om audio automatisch te pauzeren wanneer je de koptelefoon van je oren haalt.

Deze functie is niet nieuw en er zijn al koptelefoon die hetzelfde kunnen. Toch moet je daar goed naar zoeken. De meeste populaire koptelefoons beschikken namelijk niet over deze functionaliteit. Neem bijvoorbeeld de Sony WH-1000XM3. Deze wordt op dit moment gezien als de beste koptelefoon met ruisonderdrukking, maar beschikt niet over een automatisch pauzeer functie.

Hoewel deze functie zeker niet de belangrijkste reden is om voor de AirPods Studio te gaan, is het zeker een handige toevoeging. Vooral als je regelmatig onderbroken wordt. Bijvoorbeeld op kantoor of in de trein wanneer de conducteur langskomt. Je hoeft dan niet meer zelf op pauze te drukken om je audio of video stil te zetten.

AirPods Studio doet niet aan links of recht

Naast deze al bestaande functie komt Apple ook met iets nieuws om een andere irritatie weg te nemen. Het maakt niet uit op welke manier je de AirPods Studio op je hoofd zet. Links en recht liggen namelijk niet vast. De koptelefoon kijkt hoe jij hem op hebt en bepaalt vervolgens wat recht en links is. Je hoeft dus niet meer te kijken op welke schelp een ‘R’ of ‘L’ staat. Wel zo handig.

Meer weten over de AirPods Studio en wat deze high-end koptelefoon waarschijnlijk gaat kosten? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
AirPods Studio tackelt mogelijk deze twee koptelefoon irritaties
Sluiten