Zoom en FaceTime staan centraal in pandemie-aflevering van rechtbankserie

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
Zoom FaceTime
(Afbeelding: Zoom)

De CBS-rechtbankserie All Rise krijgt een virtuele aflevering waarin covid-19 en chatdiensten als Zoom en FaceTime centraal staan. De opnamen vinden plaats in de huizen van de acteurs. Middels visuele effecten worden er later achtergronden aan toegevoegd.

De aflevering laat zien hoe de personages uit deze serie omgaan met de pandemie. Iedereen moet thuisblijven, maar ondertussen moet er ook gewerkt worden. Ook laat de aflevering zien in hoeverre covid-19 effect heeft op het juridische systeem in All Rise. Executive producer Greg Spottiswood zegt daarover in een statement dat dit een unieke kans is. Ze kunnen nu een eigentijds en relevant verhaal vertellen over veerkrachtigheid, gerechtigheid en de kracht van de gemeenschap.

Zoom en FaceTime staan centraal in All Rise

Er is nu al een korte omschrijving beschikbaar over de aankomende aflevering waarin dus onder meer Zoom, FaceTime en WebEx (eveneens een app voor webconferenties en videoconferenties) centraal staan. Rechter Benner (Marg Helgenberger) geeft Rechter Lola Carmichael (Simone Missick) de opdracht een proefbank voor te zitten.

Zoom
Zoom: app voor videoconferenties (Afbeelding: Zoom)

Ondertussen krijgen allerlei andere personages uit de serie te maken met andere uitdagingen. Zo moeten ze hun relaties in leven houden tijdens quarantaine. Eén van de personages neemt zelfs een extra bijbaan als bezorger van maaltijden. Dat levert natuurlijk weer zo zijn eigen problemen op.

Consulting producer Gil Garcetti, een voormalig officier van justitie uit de Los Angeles County, helpt de producenten van de serie en geeft hen inzicht in hoe een juridisch systeem zou moeten werken tijdens een virusuitbraak. Dat laat de zender CBS althans weten in een persbericht dat uitgestuurd is naar Amerikaanse media.

Terwijl er gefilmd wordt in de huizen van acteurs, zal een andere cameraman ondertussen de lege straten van Los Angeles in beeld brengen. Dat doet hij vanuit het comfort en de veiligheid van een auto. De aflevering van All Rise moet 4 mei uitgezonden worden.

Reacties

0 reacties