Zoom neemt kritiek ter harte, biedt handige nieuwe functie aan

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Zoom FaceTime
(Afbeelding: Zoom)

Ben je een betalende gebruiker van de videoconferentieapplicatie Zoom? Dan heb je vanaf zaterdag namelijk invloed op een belangrijk aspect. Je bepaalt namelijk vanaf die dag helemaal zelf via welke server je dataverkeer loopt. Hiermee hoopt het bedrijf kritiek weg te nemen die het de laatste weken over zich een gekregen heeft.

In een blogpost legt het bedrijf uit dat de handige, nieuwe optie vanaf 18 april beschikbaar is voor alle betalende gebruikers. Ben je dus iemand die gratis gebruikmaakt van Zoom, dan heb je daar helaas nog steeds geen effect op. Betalende gebruikers bepalen straks zelf via welke regio ze hun videogesprekken willen laten verlopen. Het nieuwe systeem werkt met opt-in- en opt-out-mogelijkheden. Zo kun je aangeven via welke servers je je dataverkeer wil laten lopen en via welke servers beslist ook niet.

Zoom
Zoom: app voor videoconferenties (Afbeelding: Zoom) 

Zoom luistert naar kritiek

Wel is het zo dat de standaardregio van de gebruiker ingeschakeld blijft. Dat kan niet veranderd worden, laat Zoom weten. Bovendien is het zo dat betalende gebruikers helaas ook geen specifiek land of specifieke server kunnen uitkiezen. Het gaat puur om een geografische regio, dan wordt later bekeken naar welke servers ruimte hebben voor je videoverbinding. De verschillende beschikbare regio’s zijn: Verenigde Staten, Canada, Europa, Australië, India, China, Latijns-Amerika, en Japan-Hongkong.

De afgelopen weken heeft de videobeldienst ontzettend veel kritiek te verduren gekregen. Dat is niet vreemd: sinds een groot deel van de mensen thuiswerkt, is Zoom een optie waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt. Vorige week kwam in het nieuws dat de overheid in Taiwan de dienst verboden had, omdat bleek dat het verkeer van Taiwanese gebruikers via servers in China werd omgeleid. Het bedrijf noemt dit voorval niet specifiek in de blogpost, maar er wordt wel vaak geschreven over China.

Zo laat Zoom weten dat data van niet-betalende gebruikers nooit via Chinese servers laat gaan. Ook moeten Chinese admins voor 25 april aangeven dat ze hun dataverkeer via Chinese servers willen laten lopen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Zoom neemt kritiek ter harte, biedt handige nieuwe functie aan.

  Een Uninstall optie?

 • Profielfoto
  csteelooper

  TheBigZ op 14 april 2020 19:11

  Zoom neemt kritiek ter harte, biedt handige nieuwe functie aan.

  Een Uninstall optie?

  #getalife