Weekend poll: Apple Watch, 5 jaar later…

Door: Raymon Mens - 16 reacties
Apple Watch Series 5 review 34
(Afbeelding: OMT/Dominick Vietor)

De Apple Watch bestaat 5 jaar, nouja, het accessoire van Apple is nu vijf jaar te koop. De smartwatch werd eind 2014 gepresenteerd, maar pas op 24 april 2015 startte de verkoop. Het zou aanvankelijk een soort “iPhone om je pols” worden, maar terugkijkend zijn sport en gezondheid en notificaties veel belangrijkere toepassingen geworden.

Na vijf jaar is het ook een mooi moment om terug te kijken. Heeft de Apple Watch zijn nut inmiddels bewezen, of is het nog steeds niets voor jou? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen)

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  Het lijkt me wel tof, maar ik vind iets om mijn pols echt vreselijk.
  Dus daarom: niks voor mij.

 • Profielfoto
  Bart119

  Geprobeerd, maar het was niets voor mij, maar het kan het ooit wel worden.

  Momenteel kan de Apple Watch te weinig tegenover de kostprijs. Momenteel voldoet een iets of wat slimme sporthorloge prima voor mij, maar ik zie zeker toekomst in de Apple Watch

 • Profielfoto
  tomc

  In mijn ogen is de aw geëvolueerd van een simpel dom dingetje dat enkel de tijd en je notificaties toonde, en voor de rest overal veel te lang over moest nadenken naar een handig, mooi en slim apparaatje waar je wel degelijk iets aan hebt.
  Zelf bezit ik een series 4 en hier ben ik zeer tevreden over. Maar aan de andere kant blijft het, zonder 4g, toch iets dat teveel afhangt van je iPhone.
  Dus Apple: rep je met die 4g modellen naar België en Nederland te brengen.

  Dank bij voorbaat

 • Profielfoto
  Pixelman

  Zolang de batterij niet langer meegaat vind ik dit maar niets. Ook de autonoom werken is nog niet perfect. Nog steeds geen mogelijkheid tot esim in België. Geen idee wie of wat dat tegenhoudt. Zolang je een zware smartphone moet meeslepen lijkt me dit vrij waardeloos.

 • Profielfoto
  Hugaer

  Ik had er één van de eerste generatie en die heeft me eens behoed van een coma. Na een kleine operatie werd ik s’nachts wakker met een veel te hoge hartslag.Daar ik diabeet ben werd mijn suiker gemeten en ik had een zeer lage waarde (hypo) Nog iets lager en ik was in coma beland en niemand had het gemerkt. Nu heb ik een 4 de generatie Apple Watch met een veel betere batterij, veel beter verstaanbaar bij het bellen, valdetectie die perfect werkt.Die sporthorloges, waarvan er sommige ook zeer duur zijn , kunnen niet wat de AppleWatch kan. Bedankt Apple!

 • Profielfoto
  pippen2

  Alleen al dat je er met Apple Pay overal mee kunt betalen is het voor mij dubbel en dwars waard.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Ik heb interesse maar ik begrijp totaal niet waarom in Nederland de eSIM nog steeds niet beschikbaar is. Dat maakt de Apple Watch voor mij aantrekkelijk.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik vind horloges om mijn pols sowieso vervelend. Ik heb er last van bij het pianospelen of andere muziekinstrumenten. Daarbij komt dat ik een eigenaardig gevoel voor tijd heb, en meestal op max. 5 minuten verschil wel ‘weet’ hoe laat het ongeveer is. Notificaties van telefoon en laptop krijg ik al veel te veel, dus ik zou de hoeveelheid informatie liever willen beperken, dan uitbreiden. Ik vind zo’n Apple Watch dus inderdaad een zinloze uitvinding, maar dat is volledig persoonlijk. Mijn zwager heeft er een en die is er blij mee, en wat hij ermee kan is inderdaad wel cool. Dus zo zie je maar weer, dat wat voor de één geldt, in het geheel niet op hoeft te gaan voor de ander.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik vind de Apple Watch te veel een  gimmick. Niet duurzaam.

  Daarom heb ik in het begin van dit jaar de Suunto Spartan Sport Wrist Baro gekocht bij Coolblue.

  Voor een prijs van Euro 299,– Dit sport horloge ontvangt ook notificaties van mijn iPhone. Waar ik eigenlijk niet op zit te wachten tijdens het sporten. Verder is de Suunto een duurzaam sporthorloge wat precies doet wat het moet doen voor mij. Mijn hartslag nauwkeurig registreren tijdens het sporten.

  https://www.coolblue.nl/product/854190/suunto-sport-baro-stealth-zwart-zilver.html

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Zolang de AW hier niet verkrijgbaar is met 4G ondersteuning heb ik geen interesse.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik heb hem nog altijd, de 3e of 4e al denk ik. Vooral voor sporten, wat notificaties en informatie.

  Hij kan veel, maar wel allemaal een klein beetje. De helft gebruik je eigenlijk niet. Veel opties klinken leuk maar werken niet. En dat we nog steeds geen 4G model hebben is ook wel klote. Maar ik heb daar overigens ook geen 5 euro per maand voor over.

 • Profielfoto
  penseel

  iDeMi op 25 april 2020 12:06
  Ik heb interesse maar ik begrijp totaal niet waarom in Nederland de eSIM nog steeds niet beschikbaar is. Dat maakt de Apple Watch voor mij aantrekkelijk.

  https://www.esim.nl/

 • Profielfoto
  Yosemite

  Toen ik in 2015 mijn eerste Apple Watch kocht was ik erg sceptisch over het nut van een smartwatch, maar ik ben al snel een fan geworden.

  Ik ben altijd een horloge drager geweest, maar nooit een die duizenden euro’s aan horloges uitgaf. Het is erg fijn om meer met een horloge te kunnen dan alleen de tijd te bekijken.

  Mijn favoriete functies:

  Notificaties bekijken zonder je telefoon te pakken
  Activiteiten en work-out app
  M’n Mac automatisch unlocken zonder het wachtwoord in te moeten voeren. Werkt ook makkelijker dan TouchID op m’n Macbook.
  Apple Pay werkt nog makkelijker met een Apple Watch
  Tijdens het sporten naar muziek luisteren zonder m’n iPhone mee te hoeven nemen.

  De accu gaat maar een paar dagen mee, maar dat is voor mij geen probleem omdat ik toch nooit met m’n horloge om sliep en ‘m altijd op m’n nacht kastje op de oplader leg.

  Een eSim mis ik eigenlijk niet. Behalve tijdens het hardlopen heb ik m’n iPhone altijd bij me. Een Apple Watch is ook meer een verlengstuk van je iPhone. Je gaat toch geen video’s of websites op een horlogescherm bekijken. Als zou het tijdens het hardlopen ook niet verkeerd zijn om muziek te kunnen streamen i.p.v. de muziek die je lokaal op je Watch hebt staan.

  Het Ion-X glass van de aluminum Apple Watch is wel slecht tegen krassen bestand. In mijn Series 4 heb ik twee krassen en in m’n Series 3 had ik ook een kras. Jammer dat hier geen versie met saffier glas verkocht wordt.

 • Profielfoto
  mfduffel

  Mijn echtgenote en mezelf, beiden grote fan. Mail lezen als ik in file sta, klantenkaarten, sinds begin vorig jaar betalen met Apple Pay, MacBook ontgrendelen zonder wachtwoord, berichten lezen, nieuwsflitsen lezen, banksaldo raadplegen, stappenteller, fiets en wandeltochtjes bijhouden enz.

  Meer mogelijkheden dan ik initieel dacht!

   

 • Profielfoto
  Supertjeduc

  Ik heb van de week de goedkoopste gekocht omdat ik er niet zeker van was of hij zou doen wat ik wilde
  Ben nu best overtuigd, heb een paar weken geleden een waterrower gekocht en toen ik aan het roeien was kwam hij daar zelf achter
  Kan nu mijn hartslag op de gewenste frequentie houden en kan zien wat ik gedaan heb

 • Profielfoto
  Johan

  Heb nog steeds de eerste:-D

  Gebruik hem 24/7, hoofdzakelijk voor Heartwatch, Sleeptracker en notificaties, kan bijna altijd een dag met batterij.

  1 x per dag opladen terwijl ik douche ’s morgens en zolang het nog zo functioneert hoef ik nog geen andere.