Vraag naar iPhone 12 nu lastig in te schatten voor Apple

Apple vindt het nu lastig om de vraag naar de iPhone 12 in te schatten. De telefoon moet later dit jaar op de markt komen. Momenteel houden bedrijven, overheden en burgers zich veelal bezig met het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Hoeveel mensen denken nu aan een iPhone?

Dat is nu de grote vraag waar Apple mee worstelt, aldus de Wall Street Journal. Daardoor is het nu lastig plannen en onderdelen bestellen. Je wil als bedrijf natuurlijk niet te veel inkopen, want dan blijf je mogelijk met een overschot zitten en moet je apparaten voor een lagere prijs verkopen. Maar je wil ook niet te weinig hebben, voor als de vraag toch enorm groot blijkt.

Denk je nu al aan de iPhone 12?

Ondanks het feit dat de iPhone 12 pas in december verschijnt, moet Apple nu al natuurlijk de nodige voorbereidingen treffen om die deadline te halen. Voormalige medewerkers van het bedrijf laten tegenover de publicatie weten dat Apple vaak in maart en april onderdelen als cameramodules bestelt. Die bestellingen bepalen uiteindelijk hoeveel iPhones er gemaakt gaan worden. Maar voordat je zo’n bestelling plaatst, wil je als bedrijf natuurlijk wel een verwachting kunnen scheppen voor de vraag naar je product.

Concept iPhone 12
Concept iPhone 12

De vraag vanuit consumenten is nog nooit zo onduidelijk geweest als nu, schrijft de publicatie. Over heel de wereld hebben miljoenen mensen hun banen verloren, terwijl een ander deel thuiszit en bang is zijn bang kwijt te raken. Dat betekent dus ook dat mensen minder geld gaan uitgeven aan dure producten. Eén van de dure producten die dan mogelijk niet aangeschaft wordt, is dan de iPhone 12.

Een analist laat tegenover de krant weten dat Apple waarschijnlijk vooralsnog doorgaat met de geplande orders en dat er in mei of juni opnieuw bekeken wordt of het nog wel een betrouwbaar scenario is. Dat komt overeen met wat chipleverancier TSMC eerder liet weten: Apple heeft namelijk nog geen kleinere bestelling geplaatst voor onderdelen voor onder meer de iPhone 12.

Dan speelt ondertussen ook nog het idee dat sommige producten mogelijk uitgesteld worden, aangezien enkele fabrikanten en bedrijven natuurlijk wekenlang de deuren gesloten hadden vanwege covid-19. Daarom verschenen er de afgelopen weken ook al geruchten over het idee dat verschillende productlanceringen, zoals die van de iPhone 12, mogelijk uitgesteld worden.

Reageer op artikel:
Vraag naar iPhone 12 nu lastig in te schatten voor Apple
Sluiten