Vernieuwde 13-inch MacBook Pro verschijnt mogelijk volgende maand

Door: Mark Hofman - 7 reacties
MacBook Pro
(Afbeelding: Apple)

Volgende maand introduceert Apple een vernieuwde versie van de 13-inch MacBook Pro. Dat is het nieuws dat Jon Prosser naar buiten brengt via Twitter.

Analist Ming-Chi Kuo sprak al eerder over een vernieuwde MacBook Pro. Volgens hem zou Apple in het tweede kwartaal van 2020 zowel een MacBook Air als MacBook Pro met Scissor Switch-toetsenbord lanceren. De MacBook Air (2020) is inmiddels een feit, dus het is alleen nog wachten op de nieuwe Pro.

‘Vernieuwde 13-inch MacBook Pro in mei’

Door middel van bronnen weet Jon Prosser dus te melden dat Apple de lancering voor mei gepland heeft. Het gaat hierbij volgens hem wel om een vernieuwd ontwerp. Dit zou de mogelijkheid bieden voor een 14-inch MacBook Pro. Iets dat volgens Prosser ook zeker een mogelijkheid is. Het sluit ook aan op de verwachting van Ming-Chi Kuo, die al langer roept dat er een 14-inch MacBook Pro op de planning staat.

Naast het nieuwe toetsenbord, met het schaarmechanisme, is het mogelijk dat de nieuwe MacBook Pro een snellere processor krijgt. Dat zou dan de tiende generatie van Intel’s Ice Lake kunnen zijn. Maar dat zijn tot op heden slecht speculaties.

Jon Prosser heeft in het verleden een aardige reputatie opgebouwd door het uitlekken van informatie over Google. Maar sinds kort houdt hij zich pas bezig met geruchten omtrent Apple.

iPhone 9 / iPhone SE

Op dat gebied heeft Prosser nog een ander ijzer in het vuur. Zo heeft hij op dit moment nog het gerucht staan dat de nieuwe iPhone 9 op 15 april 2020 aangekondigd wordt. Het leek er heel even op, door een Belkin product in de Apple Store, dat dit vorige week ging gebeuren en hij het bij het verkeerde eind had. Maar het is nog steeds mogelijk dat de nieuwe smartphone volgende week woensdag pas verschijnt.

In de tussentijd is er nog steeds verwarring over de naam van de telefoon. Eerder werd er gesproken over de iPhone SE 2, maar dat veranderde in de naam iPhone 9. Maar gezien het feit dat de naam iPhone SE weer opdook op de website van Apple, wordt er nu van die naam uitgegaan.

Meer lezen over de nieuwe iPhone van Apple? Dan kan je op deze pagina terecht!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Administrator

  14-inch met goede specs zou voor mij een instant buy zijn. Ik heb een Mac Pro uit 2012 (maximaal voorzien van upgrades waardoor nog steeds prima). M’n iPad Pro 11-inch is ook nog prima. Maar ik verlang enorm naar MacOS in een portable formaat, terwijl nog steeds krachtig én een goed beeldscherm.

 • Profielfoto
  polansky

  Daarom is 13″ dus perfect en 14″ net als 15″ al gelijk weer te groot.
  Zoals je zelf al aangeeft zit 13 precies tussen 11 en 15 in…

 • Profielfoto
  Marinus

  Vol verwachting klopt ons hart;-) Ik stond al bijna op het punt om een vrij maximale Macbook Air te kopen. (i7, 500GB en 16GBRAM. Een betere grafische kaart betekent ook dat ik er thuis een betere monitor aan kan hangen

  Verschil in omvang tussen 13″ met rand en 14″ zonder rand is denk ik te verwaarlozen. 13″ is al 13,3″ hè?
  Een mooi 14″ scherm maakt de 15″ denk ik wel overbodig. De scherpte van beeldschermen is de laatste jaren een stuk beter geworden. Tekst op de iPad Pro 11″ van mijn vriendin is beter leesbaar dan mijn 13″ uit 2011 (500GB SSD en 16GB RAM net zoals bij Adminstrator maximaal opgespect)

  Werkt nog steeds heel stabiel en met een nieuwe batterij nog goed voor en dag mobiel werken (al is dat nu minder aan de orde in de corona crisis….)

  Ik wachtte, denk ik net als anderen, tot het vlindertoetsenbord werd geruimd? Ik vind nog steeds dat er bij Apple best wat extra omvang kan worden gelaten als daarmee de repareerbaarheid beter wordt. En ik wil ook zelf geheugen kunnen bijprikken als ik dat nodig vindt. Dat je daarvoor naar een ‘genius’ uit de Apple store voor moet, is bespottelijk….

  Maar goed, ik begrijp best dat de jongens uit Cupertino overal wat aan willen verdienen. Laat ze dan in ieder geval weer bijna onverwoestbare spullen met strak design maken

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zoals je zelf al aangeeft zit 13 precies tussen 11 en 15 in…

  En 14 zit precies tussen 13 en 15 OF 12 en 16.  Jouw ouders zullen wel spijt hebben van al dat schoolgeld dat ze betaald hebben, niet? ?

 • Profielfoto
  polansky

  Shmoo – Mijn ouders hadden voor mij geld over voor een prive school, en of dat weggegooid geld was… ???

  Ik ben na eerder 15″ MBP te hebben gehad weer terug naar 13″ en als die 14″ een 13 inch is die dan nu randloos is hoor je mij niet klagen, maar als dat ding toch weer groter wordt is hij gelijk ook weer minder handzaam.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk dat Apple eindelijk weer de juiste weg is ingeslagen met de volgende opstelling:

  MacBook Air 13 inch
  MacBook Pro 14 inch
  MacBook Pro 16 inch

   

  Ik denk dat het beter is wanneer ze het verschil tussen Air en instap Pro weer iets vergroten of op z’n minst duidelijker maken. De laatste jaren was dit extreem klein geworden en deden beide machines niet heel veel voor elkaar onder.  En heel eerlijk ik denk ook (ja ik denk veel) dat er nog een boel mensen zijn die maar graag terug zouden willen naar hun 17 inch MacKist met steekwagen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Mijn MBP Early 2011 is inmiddels wel wat aan vervanging toe, al is het nog steeds een fijne machine, die nog redelijk goed meekomt. Door het coronavirus (ik werk in het onderwijs) ben ik nu meer bezig met het maken van video’s en het streamen van video, en nu voor het eerst loop ik wel enigszins tegen de beperkingen van deze laptop aan. Een nieuwe MBP zou dus wel echt een goed idee zijn.

  Kan iemand mij vertellen. Als er nu een nieuwe MBP komt, is dat dan een upgrade van de reeds bestaande lijn, of wordt dat dan weer een ‘first generation’ device? Voor met name dat laatste ben ik namelijk huiverig… ik heb niet alleen maar goede ervaringen met Apple’s first gen. devices.

  Spannend wel. Waar ik met mijn huidige MBP eigenlijk nèt wel/nèt niet vooruit kan, lijkt me dat met een ‘2020’ model mijn huidige werkzaamheden ineens weer lekker vlot zullen lopen. Waarschijnlijk gaan dan echter in no time mijn wensen en kwaliteitseisen van wat ik maak ook omhoog, waardoor het al snel wéér net wel/nèt niet voldoende is haha.