Twitter-app op de Mac krijgt functie waar je lang op gewacht hebt

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
Twitter logo
(Afbeelding: Twitter)

Twitter heeft een update uitgebracht voor de officiële Mac-applicatie, die een functie meeneemt waar je al heel lang op wacht. Na het updaten krijg je namelijk toegang tot de live stream van tweets. Nieuwe tweets worden dus automatisch toegevoegd aan je tijdlijn, zonder dat je handmatig hoeft te verversen.

Twitter-applicaties van derde partijen, zoals Tweetbot, waren ontzettend populair. Juist omdat dergelijke apps vaak functies aanboden die niet aanwezig waren in de officiële apps, zoals dus de live stream. Echter, sinds 2018 is het voor appmakers die het sociale medium gebruiken niet meer mogelijk bepaalde functies te implementeren, vanwege een verandering in de api (tools voor ontwikkelaars). Daar moesten alle apps het ineens zonder die live stream doen, wat natuurlijk hartstikke zuur is voor alle gebruikers.

Twitter voor MacOs Catalina applicatie
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Twitter)

Twitter implementeert langverwachte feature

Maar nu is de livestreamfunctie dus eindelijk beschikbaar in de officiële app van het sociale netwerk. Daardoor hoef je dus niet meer handmatig te checken of er nieuwe tweets zijn. Die worden namelijk in het vervolg automatisch toegevoegd aan je tijdlijn. Voordat je de live stream hebt, moet je wel nog een paar stappen verrichten. Zo moet je er eerst voor zorgen dat je de meest recente update gedownload hebt door de app op te zoeken in de Mac App Store. Als je dat nog niet gedaan hebt, dan kun je hem nu downloaden en installeren.

Na het updaten moet je nog even op het ster-icoontje bovenaan het scherm klikken. Vervolgens druk je op de Pin to top-optie, waarmee je de live stream eindelijk activeert. Uit de eerste ervaringen met de update blijkt dat Twitter zich aan zijn woord houdt en dat alles goed werkt. Na het aanzetten komen de tweets inderdaad automatisch binnen. Dat gebeurt allemaal op de achtergrond; je merkt er zelf weinig van in het gebruik. Ze komen tevoorschijn vanaf het moment dat je scrolt. Laten we hopen dat de optie ook naar de iOS-versie komt.

9to5Mac

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Gebruikt iemand dit ding nog?

  Ik vond het UI vreselijk en aangezien je daar geen controle over had heb ik de app meteen weer weggegooid. De sidebars links en rechts zijn totaal overbodig en staan alleen in beeld omdat ze witruimte willen opvullen.

  De rechterkant zit in iOS onder de view Zoeken. Dit gedeelte van Twitter negeer ik bewust om alle ellende en ruzies niet mee te krijgen. Ik wil alleen mijn eigen stream aan tweets zien van mensen die ik volg. Dat kan met deze app niet maar met iOS wel.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Shmoo op 21 april 2020 11:05
  Gebruikt iemand dit ding nog?

  Het is daarom ook een lang-lang-veel-te-lang verwacht functie. Ik zit er in ieder gavel zeker niet op te wachten.

 • Profielfoto
  schimanski70

  Gewoon tweetdock gebruiken, geen problemen