Mark Hofman
Mark Hofman Apps 2 april 2020

Krijgt TikTok concurrentie? ‘YouTube werkt aan tegenhanger Shorts’

YouTube was jarenlang hét platform voor, vooral, jongeren. Ondanks het feit dat het platform anno 2020 nog steeds immens populair is, weet TikTok wel aardig wat roet in het eten te gooien. En wat doe je dan als YouTube zijnde? Juist, je bouwt je eigen variant op de populaire applicatie.

Als we de informatie van The Information mogen geloven, krijgt het nieuwe platform de naam Shorts. Het platform komt vol te staan met korte video’s die gebruik kunnen maken van de muziekverzameling van Youtube Music.

YouTube lijkt met Shorts te komen

The Information lijkt er zeker van te zijn dat YouTube aan de haal gaat met een eigen variant op TikTok. Als we de website mogen geloven moet Shorts, zoals de eigen variant zal heten, eind van dit jaar verschijnen. Iets dat overigens bevestigt lijkt te worden door MSNBC en NBC News verslaggever Dylan Byers.

Op Twitter laat hij weten een podcast aflevering opgenomen te hebben met YouTube baas Susan Wojcicki. In die aflevering, die later deze maand verschijnt, hebben de twee het onder andere ook over TikTok. Het nieuws van een eigen variant lijkt hierin bevestigd te zijn, want de verslaggever heeft het over een item die het nieuws bevestigt.

TikTok een immens succes

Je kan het een gebrek aan creativiteit noemen, maar de stap van YouTube is uiterst logisch te verklaren. TikTok, gemaakt door ontwikkelaar ByteDance, is een groot succes. Het platform weet de markt compleet de domineren. TikTok zag in de laatste twee jaar meer dan 125% groei en heeft inmiddels meer dan honderden miljoenen gebruikers. Volgens The Information verwelkomde TikTok 842 miljoen nieuwe gebruikers in de afgelopen 12 maanden.

Het is dus eigenlijk helemaal niet zo gek dat een groot platform als YouTube ook mee wilt liften op het succes. Dat deed het bedrijf eerder bijvoorbeeld ook al met een eigen variant van Instagram Stories. Of het net zo’n succes gaat worden als TikTok zelf is overigens een tweede.

Reageer op artikel:
Krijgt TikTok concurrentie? ‘YouTube werkt aan tegenhanger Shorts’
Sluiten