Klaar met thuiswerken? Deze website laat je thuis genieten van kantoor

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Thuiswerken
(Afbeelding: Unsplash / Grovemade)

De meeste mensen vinden het normaal gesproken heerlijk om zo nu en dan een dagje thuis te werken. Lekker met de kat op schoot en zonder collega’s die je constant lastig vallen. Toch zit er ook een keerzijde aan thuiswerken. Nu we opeens gedwongen thuis in quarantaine zitten, gaan we het geluid van kantoor nog missen. Gelukkig is daar nu een oplossing voor.

Een Duits mediabedrijf genaamd Kids Creative Agency heeft namelijk iets briljants gemaakt. Onlangs hebben ze de website imisstheoffice.eu gelanceerd. Je kunt deze het beste vergelijken met een white noise generator. Alleen hoor je hier geen geluid waarvan het frequentiespectrum constant is, maar de bekende geluiden van kantoor.

Van een zoemende airconditioning tot collega’s die tafeltennissen

Op de website stel je in met hoeveel collega’s je op de afdeling zit, klikt op play en het is alsof je weer op kantoor bent. Van gesprekken in de achtergrond tot het gerammel van pennenbakjes en van een zoemende airconditioning tot ritselend papier. Er zijn zelfs digitale collega’s die beginnen te neuriën. Doe je ogen dicht en je bent weer even op kantoor. Wie had ooit verwacht dat je daar ooit nog naar zou verlangen.

Thuiswerken
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: screenshot imisstheoffice.eu)

Is dit niet genoeg en heb je echt ongelofelijk last van heimwee? Dan kun je ook zelf nog extra geluidseffecten activeren. Door te klikken op verschillende apparaten voelt het nog meer alsof je weer op kantoor bent. Vul bijvoorbeeld een bekertje water of klik op de printer voor het geluid van rollend papier en foutmeldingen. Je kunt zelfs een potje tafeltennis aanzetten.

Thuiswerken, maar dan op kantoor

Dus mocht je nu thuis achter je laptop zitten en het echte kantoorgevoel missen? Dan is het zeker de moeite waard om naar imisstheoffice.eu te gaan. Dit is voorlopig namelijk de enige optie om bij het thuiswerken toch het gevoel te hebben dat je op kantoor zit.

Hulp nodig bij het thuiswerken? Deze apps zijn volgens Apple onmisbaar.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Na 12 jaar in loondienst te zijn geweest, was in 1992 de overstap naar een eigen bedrijf de hemel op aarde. Geen geruzie over welke zender op de radio, geen gezeik over de stand van de airco, wie aan de beurt was om koffie te halen, de eeuwig herhalende grappen van het kantoorpersoneel, etc.

  Ik was en ben er niet voor gemaakt. Social distancing all the way for me.

 • Profielfoto
  pruus

  Als ik alleen ben, ben ik tenminste samen met iemand die dezelfde hobbies heeft…

 • Profielfoto
  Shmoo

  En ik betrap mijzelf er al op dat ik nu de laatste roddels tegen mijn hond aan het vertellen ben. ?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  O, kon het maar altijd lockdown zijn

  Ik heb nog nooit zo’n rust ervaa-a-a-aren

  Wat doet het ongelofelijk veel pijn

  Om terug te moeten gaan

  naar die gewone tijden

  (zing mee, op de muziek van GORDON)

 • Profielfoto
  Frans

  Thuis kantoortuin geluiden? ?

  Mag het ook gewoon tuin geluiden zijn? En dan niet van een rijtjeshuis, maar iets vrijstaand in een groot bos? ??????