Spotify geeft je de mogelijkheid om je favoriete artiest financieel te ondersteunen

Door: Mark Hofman - 0 reacties
Spotify artiesten
(Afbeelding: Spotify)

Spotify introduceert de Artist Fundraiser Pick. Het gaat om een nieuwe functionaliteit die het voor gebruikers mogelijk maakt om hun favoriete artiesten te steunen. Niet door hun muziek te luisteren, maar door keiharde euro’s hun kant op te gooien.

Met de introductie van de nieuwe functionaliteit kunnen artiesten zelf een fundraiser op hun Spotify-profiel zetten. Hierdoor vragen ze hun fans als het ware om financiƫle ondersteuning voor een nieuw project.

Spotify komt met donatie-knop voor artiesten

Spotify komt dus met de mogelijkheid om artiesten financieel te ondersteunen. Als artiest zelf kan jij een doel instellen voor een bedrag dat je nodig hebt. Of het nu is om een nieuw album te produceren, bandleden te betalen of de crew te onderhouden: het is aan te vragen door middel van een funding.

Wanneer je een doel hebt ingesteld, verschijnt de crowdfunding op je Spotify-pagina. Fans kunnen vervolgens een donatie doen om jou te helpen je doel te bereiken. Een tof initiatief die ervoor moet zorgen dat, voornamelijk beginnende artiesten, een opstapje hebben.

Voor de nieuwe Artist Fundraising Pick is Spotify een samenwerking aangegaan met GoFundMe, Cash App en Paypal. Door deze samenwerking moeten de transacties zo veilig mogelijk uitgevoerd worden.

Spotify Premium voor Studenten MBO
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Spotify)

Inzetten voor COVID-19

Een van de redenen dat artiesten eventueel financiƫle steun zoeken, zijn de maatregelen omtrent COVID-19. Artiesten treden niet meer op, waardoor ze inkomsten mislopen. Voor de grote jongens van de markt is dat mogelijk geen probleem, maar voor de kleinere artiesten zou dit wel tot problemen kunnen leiden.

Maar wat nou als je als artiest eigenlijk hartstikke goed zit, maar wel je steentje bij wil dragen op deze manier? Dan is het mogelijk om ook geld in te zamelen voor COVID-19. Geld in te zamelen dat nodig is om ervoor te zorgen dat deze crisis zo snel, en goed mogelijk, tot een einde komt. Wat ons betreft een uitstekende toevoeging aan de functie.

Reacties

0 reacties