David van Benthem
David van Benthem Diensten 21 april 2020

Sonos Radio gaat gratis van start met tienduizenden zenders

Sonos gaat vol inzetten op radio. Het Amerikaanse bedrijf gaat vandaag van start met de streaming-radioservice Sonos Radio. De nieuwe dienst komt met een software-update naar de app van Sonos.

Van 100 streamingopties op radio-gebied gaat Sonos Radio daardoor meer dan 60.000 zenders aanbieden in samenwerking met allerlei partners. Het bedrijf zet hoog in op radio, omdat bleek dat bijna de helft van zijn luisteraars naar radio luistert.

Sonos Radio werkt met veel platformen samen

Om zo’n enorm aanbod mogelijk te maken, werkt het Amerikaanse bedrijf samen met onder andere Napster en TuneIn. BBinnenkort zullen zo ook de zenders van Global – Europa’s grootste radiobedrijf – en Radio.com toegevoegd worden. Om inkomsten te genereren werkt Sonos met het uitzenden van reclames. 

Sonos Radio gaat ook inzetten op originele programmering door samen te werken met verschillende musici. Zo kan je met Sonos Sound System zonder reclame naar nieuwe en bekende muziek luisteren. Met verhalen achter de schermen en het uitnodigen van gast-dj’s wil Sonos zich zo onderscheiden. 

Daarnaast biedt het bedrijf uit Santa Barbara met Artist Stations reclamevrij muziekselecties aan van jouw favoriete artiesten. Thom Yorke, leadzanger van de band Radiohead, is een van de velen die zullen volgen. Hoewel zowel Artist Stations als Sonos Radio al vanaf vandaag in verschillende landen gelanceerd worden, zal ons land nog even geduld moeten hebben.

Sonos Radio Sonos StationsGenre
Sonos Stations biedt tal van genres aan

Sonos Stations

Tenslotte gaat Sonos Stations meer dan dertig zenders aanbieden die zijn geïnspireerd door de favoriete genres van Sonos-gebruikers. Reclames worden hierbij wel tussendoor afgespeeld. Sonos Radio heeft in ieder geval voor ieder wat wils.

Het Amerikaanse bedrijf stond voorheen vooral bekend om zijn speakers. De luidsprekers onderscheiden zich doordat Sonos met een eigen ecosysteem werkt. Zo kan je met meerdere Sonos speakers surround sound creëeren en werken de speakers vaak met wifi in plaats van met Bluetooth.

Ben je benieuwd hoe de Sonos IKEA Symfonisk bij scoort? Lees dan deze review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos Radio gaat gratis van start met tienduizenden zenders
Sluiten