Siri kan je straks beter begrijpen: Apple neemt AI-startup Voysis over

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
Apple, Amazon, Google smart home
(Afbeelding: Apple)

Uit berichtgeving van Bloomberg blijkt dat Apple een AI-startup overgenomen heeft, waarmee Siri mogelijk verbeterd kan worden. De startup, genaamd Voysis, heeft zich gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie met betrekking tot het herkennen en beter beter begrijpen van natuurlijke taal.

Voysis is een bedrijf dat zich voorheen richtte op allerlei stemassistenten. Het was in staat stemassistenten te helpen in het bijstaan van mensen die ergens online aan het shoppen waren. De technologie helpt bij het begrijpen van wat mensen bedoelen, terwijl ze natuurlijke taal bezigen. Nu is het soms nog wel eens zo dat je bepaalde termen duidelijk moet uitspreken tegenover een stemassistent als Siri, Google Assistent of Amazon Alexa, maar met deze tool zou je dus veel losser tegen de persoonlijke assistent moeten kunnen praten.

Siri wordt mogelijk beter door nieuwe overname

Voysis maakt hiervoor gebruik van een cliƫntendatabase en natuurlijk kunstmatige intelligentie. Die zaken hebben geresulteerd in verschillende tools die dus kunnen helpen bij het begrijpen van een verzoek vanuit een gebruiker. De intelligentie begrijpt over welke diensten je het hebt, maar kan ook rekening houden met producten en je vocabulaire. Zo moeten de mensen die gebruikmaken van de technologie van dit bedrijf dus altijd verzekerd zijn van een goede ervaring.

siri spotify 16x9
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Het heeft hen in elk geval in de kijker gezet bij Apple, aangezien het bedrijf nu dus gaat helpen om Siri te verbeteren. Dan doe je iets goed. Uiteraard is Apple, aldus Bloomberg, van plan de technologie te gebruiken om Siri te verbeteren op het gebied van verzoeken. De stemassistent kan straks beter omgaan met natuurlijke taal dan nu het geval is.

Apple heeft de aankoop tegenover de online publicatie bevestigd en voegt daaraan toe dat het bedrijf vaker bedrijven overneemt. Er is niet bevestigd wat Apple precies van plan is met Voysis. In de afgelopen vijf jaar heeft Apple nog veel meer aankopen gedaan om verschillende diensten te verbeteren achter de schermen.

Bloomberg

Reacties

4 reacties