Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 28 april 2020

Replica Apple-racewagen voor half miljoen(!) te koop

Apple is een bedrijf dat vandaag de dag voor duidelijke reclame boodschappen kiest. In de Verenigde Staten zie je verschillende strakke reclames en billboards waarop hun producten worden aangeprijsd. Maar in de begindagen was dat anders en sponsorde het bedrijf onder andere een racewagen. Een replica daarvan is nu te koop.

Het gaat om een replica van de 1979 Porsche 935 K3 racewagen welke meedeed aan verschillende races en kampioenschappen in 1980. Zo deed het onder andere meen aan de Le Mans-race van dat jaar. Mocht je nog wat geld over hebben, dan kun je replica hier voor 500.000 dollar aanschaffen.

Apple-racewagen te koop

Nu zou je zeggen dat 500.000 dollar voor een replica wat aan de hoge kant is, maar als je bedenkt dat de originele wagen momenteel geschat wordt op een waarde van 10 miljoen dollar, dan is het eigenlijk een koopje. De vraag bij dit soort dingen is natuurlijk altijd wel wat je er mee gaat doen. Het lijkt ons niet echt een wagen om mee rond te rijden. En een replica gebruiken in een showroom of iets is ook een beetje ‘net niet’, omdat het niet om het origineel gaat. Toch is het wel cool om te zien hoe Apple in 1980 aan marketing deed.

Apple Racewagen
Apple Racewagen

Naast Le Mans wist de wagen in het seizoen verschillende podiumplekken te halen in races. Tegelijkertijd viel de wagen ook regelmatig uit, waaronder tijdens de races van Le Mans. Wat dat betreft leek het niet een heel goed uithangbord te zijn (je merk wordt namelijk gekoppeld aan technische problemen), maar het sloeg wel aan. Uiteindelijk ging Apple later dat jaar naar de beurs en werd er veel geld mee binnengehaald. En wanneer je de racewagen zo ziet, dan verlang je soms wel terug naar het kleurrijke regenboog logo van het bedrijf. Natuurlijk, het past niet helemaal meer in deze tijd, maar het retro-gehalte is tegelijkertijd ook wel erg cool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Replica Apple-racewagen voor half miljoen(!) te koop
Sluiten