Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 16 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Patent toont mogelijkheid om iDevices draadloos op te laden met MacBook

Het hebben van een lage batterij voor één van de verschillende apparaten die je hebt, is en blijft funest. Een nieuw patent van Apple wijst er op dat je in de nabije toekomst je MacBook zou kunnen gebruiken om zoiets als je iPhone of Apple Watch op te laden.

Het desbetreffende patent voor de MacBook is hier opgedoken. Zoals wel vaker met een patent wordt het zeer uitgebreid besproken wat het patent omvat.

Laad je iPhone op met je MacBook

In het Engels is de onderstaande alinea het meest interessant. Het komt er op neer dat het patent de mogelijkheid geeft om via het ene elektronische apparaat, zoals een MacBook, het andere op te laden. De volledige beschrijving vind je hieronder.

‘An electronic device and methods for inductively charging an electronic device using another external electronic device. The electronic device may include an enclosure, a battery positioned within the enclosure, and an inductive coil coupled to the battery. The inductive coil may have two or more operational modes, including a power receiving operational mode for wirelessly receiving power and a power transmitting operational mode for wirelessly transmitting power. The electronic device may also have a controller coupled to the inductive coil for selecting one of the operational modes.’

MacBook
Afbeelding van het patent

De techniek zoals die hier beschreven wordt klinkt overigens niet heel onbekend. Het opladen van een accessoire via een ander apparaat kan bijvoorbeeld al bij verschillende smartphones. Denk daarbij aan de PowerShare functie die Samsung al heeft. Wat dat betreft vragen we ons af in hoeverre het patent toegewezen kan worden. Daarnaast is het natuurlijk zo dat het echt wel een tijdje gaat duren voordat zo’n patent vertaald wordt naar het daadwerkelijk implementeren in een apparaat. Maar het kan wel handig gaan zijn in de toekomst om je iPhone op te laden op je MacBook, omdat je je oplaadkabel of batterij bent vergeten. Wil je meer lezen over de MacBook? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patent toont mogelijkheid om iDevices draadloos op te laden met MacBook
Sluiten