Patent toont mogelijkheid om iDevices draadloos op te laden met MacBook

Door: Jelle van Es - 6 reacties
MacBook iPhone AirPods op tafel 16x9
(Afbeelding: Pexels)

Het hebben van een lage batterij voor één van de verschillende apparaten die je hebt, is en blijft funest. Een nieuw patent van Apple wijst er op dat je in de nabije toekomst je MacBook zou kunnen gebruiken om zoiets als je iPhone of Apple Watch op te laden.

Het desbetreffende patent voor de MacBook is hier opgedoken. Zoals wel vaker met een patent wordt het zeer uitgebreid besproken wat het patent omvat.

Laad je iPhone op met je MacBook

In het Engels is de onderstaande alinea het meest interessant. Het komt er op neer dat het patent de mogelijkheid geeft om via het ene elektronische apparaat, zoals een MacBook, het andere op te laden. De volledige beschrijving vind je hieronder.

‘An electronic device and methods for inductively charging an electronic device using another external electronic device. The electronic device may include an enclosure, a battery positioned within the enclosure, and an inductive coil coupled to the battery. The inductive coil may have two or more operational modes, including a power receiving operational mode for wirelessly receiving power and a power transmitting operational mode for wirelessly transmitting power. The electronic device may also have a controller coupled to the inductive coil for selecting one of the operational modes.’

MacBook
Afbeelding van het patent (Afbeelding: USPTO)

De techniek zoals die hier beschreven wordt klinkt overigens niet heel onbekend. Het opladen van een accessoire via een ander apparaat kan bijvoorbeeld al bij verschillende smartphones. Denk daarbij aan de PowerShare functie die Samsung al heeft. Wat dat betreft vragen we ons af in hoeverre het patent toegewezen kan worden. Daarnaast is het natuurlijk zo dat het echt wel een tijdje gaat duren voordat zo’n patent vertaald wordt naar het daadwerkelijk implementeren in een apparaat. Maar het kan wel handig gaan zijn in de toekomst om je iPhone op te laden op je MacBook, omdat je je oplaadkabel of batterij bent vergeten. Wil je meer lezen over de MacBook? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  michielrutjes

  Wellicht had het woord “draadloos” her en der rondgestrooid kunnen worden? Apparaten opladen met je Macbook kan al zolang ik me kan herinneren, gewoon met een draadje.

 • Profielfoto
  Afroman

  michielrutjes op 16 april 2020 12:54
  Wellicht had het woord “draadloos” her en der rondgestrooid kunnen worden? Apparaten opladen met je Macbook kan al zolang ik me kan herinneren, gewoon met een draadje.

  Wat een azijn opmerking zeg. Je hoeft nog steeds geen draad vast te pakken en in je apparaat te pluggen om op te laden. Dan bestaat automatisering ook niet omdat er iemand moet zijn om het te programmeren…

 • Profielfoto
  sytrusze

  Zou een geweldige toevoeging zijn!

 • Profielfoto
  Koezel

  Als ik naar de tekening kijk lijkt het me niet handig werken met al die dingen erop. En het vraagt ook ruimte binnenin. Gaat dit ten koste van iets anders?

  Dan maar aan een draadje.

 • Profielfoto
  PowerMac

  laptop = machine 400

  telefoon = machine 100

  horloge = machine 300

  waar is machine 200?

 • Profielfoto
  RobinJans

  @powermac, airpods misschien?