Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 15 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Nest verlaagt videokwaliteit van camera’s, maar je kunt hier iets tegen doen

Nest, onderdeel van Google, heeft besloten tijdelijk de videokwaliteit van zijn camera’s te verlagen vanwege de huidige crisis. Met deze stap hoopt het bedrijf minder druk te zetten op het internet. Het netwerk wordt namelijk zwaarder belast nu een groot deel van de mensen thuiswerkt.

De verandering wordt in de komende dagen doorgevoerd door het Amerikaanse bedrijf. Het internet wordt momenteel nog niet overbelast, maar verschillende bedrijven treffen wel maatregelen om dat te voorkomen. Je zult eerder merken dat specifieke diensten trager zijn dan je gewend bent, dan dat het internet het allemaal niet meer aankan. Schooldiensten zijn soms onbereikbaar vanwege de vele aanmeldingen, terwijl videostreamingdiensten en consoleboeren besloten hebben snelheden voor streams en downloads te verlagen.

Nest-camera (Afbeelding: Google / Nest)

Nest verlaagt videokwaliteit tijdelijk

En nu mogen we Nest daar dus ook bij optellen. De instelling wordt in de komende dagen bij iedereen automatisch doorgevoerd. Het betreft een tijdelijke maatregel. Als je nu niets onderneemt, dan verandert de kwaliteit uiteindelijk weer terug naar wat je gewend was. Andere instellingen van je camera zijn niet aangepast: het gaat puur om de resolutie en de bandbreedte.

Onduidelijk is nu in welke kwaliteit alle Nest-camera’s komen te staan. Sommige producten van de fabrikanten bieden namelijk drie kwaliteiten aan, zoals bijvoorbeeld de slimme deurbel. Andere producten hebben dan weer vier standen, waardoor nu dus niet met zekerheid te zeggen is voor welke stand uiteindelijk gekozen wordt. Mocht het je toch dwars zitten of heb je de hogere videokwaliteit écht nodig, dan kun je zelf de kwaliteit verhogen. Hoe je dat precies moet doen, lees je op de website van Google.

Zodra de verandering doorgevoerd wordt, dan krijg je daar vanzelf een notificatie over. Onduidelijk is of je wederom een notificatie krijgt op het moment dat de instellingen automatisch teruggebracht worden, maar dat zien we te zijner tijd wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nest verlaagt videokwaliteit van camera’s, maar je kunt hier iets tegen doen
Sluiten