Nest verlaagt videokwaliteit van camera’s, maar je kunt hier iets tegen doen

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
Google Nest
(Afbeelding: Nest)

Nest, onderdeel van Google, heeft besloten tijdelijk de videokwaliteit van zijn camera’s te verlagen vanwege de huidige crisis. Met deze stap hoopt het bedrijf minder druk te zetten op het internet. Het netwerk wordt namelijk zwaarder belast nu een groot deel van de mensen thuiswerkt.

De verandering wordt in de komende dagen doorgevoerd door het Amerikaanse bedrijf. Het internet wordt momenteel nog niet overbelast, maar verschillende bedrijven treffen wel maatregelen om dat te voorkomen. Je zult eerder merken dat specifieke diensten trager zijn dan je gewend bent, dan dat het internet het allemaal niet meer aankan. Schooldiensten zijn soms onbereikbaar vanwege de vele aanmeldingen, terwijl videostreamingdiensten en consoleboeren besloten hebben snelheden voor streams en downloads te verlagen.

Nest Camera
Nest-camera (Afbeelding: Google / Nest)

Nest verlaagt videokwaliteit tijdelijk

En nu mogen we Nest daar dus ook bij optellen. De instelling wordt in de komende dagen bij iedereen automatisch doorgevoerd. Het betreft een tijdelijke maatregel. Als je nu niets onderneemt, dan verandert de kwaliteit uiteindelijk weer terug naar wat je gewend was. Andere instellingen van je camera zijn niet aangepast: het gaat puur om de resolutie en de bandbreedte.

Onduidelijk is nu in welke kwaliteit alle Nest-camera’s komen te staan. Sommige producten van de fabrikanten bieden namelijk drie kwaliteiten aan, zoals bijvoorbeeld de slimme deurbel. Andere producten hebben dan weer vier standen, waardoor nu dus niet met zekerheid te zeggen is voor welke stand uiteindelijk gekozen wordt. Mocht het je toch dwars zitten of heb je de hogere videokwaliteit écht nodig, dan kun je zelf de kwaliteit verhogen. Hoe je dat precies moet doen, lees je op de website van Google.

Zodra de verandering doorgevoerd wordt, dan krijg je daar vanzelf een notificatie over. Onduidelijk is of je wederom een notificatie krijgt op het moment dat de instellingen automatisch teruggebracht worden, maar dat zien we te zijner tijd wel.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  ter info nest abbo is max €30 per maand*.

  *heb zelf geen nest.

 • Profielfoto
  checkpointx

  ter info het werkt ook zonder abbo maar dan alleen met live video. 5 dagen terug kunnen kijken kost je 5 euro per maand / 50 per jaar.

  Het is natuurlijk een afweging die iedereen zelf moet maken, deze dienst is me echt wel 5 euro per maand waard om geen gedoe met een NAS of ander spul te hebben (wat ook geld kost en vervangen moet worden etc)

 • Profielfoto
  lord anubis

  Dus zij gaan bepalen wat je kwaliteit is. Stelletje tuig. Je zou maar net de camera gericht hebben op je broedende blauwe parelmallemoer guppen.

  Dat je het dan weer goed moet zetten is tot daar aan toe. Ze moeten met hun fikken van iemand zijn instellingen blijven.

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is natuurlijk een afweging die iedereen zelf moet maken, deze dienst is me echt wel 5 euro per maand waard om geen gedoe met een NAS of ander spul te hebben

  Daar hoef je je niet voor te schamen hoor.