Meerdere Word-documenten openen op iPadOS binnenkort mogelijk

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
Word op iPadOS
(Afbeelding: Microsoft)

Microsoft is op dit moment bezig met het testen van een nieuwe functie voor de Microsoft Word-app die beschikbaar is voor iPadOS. Binnenkort moet het voor iedereen mogelijk worden meerdere documenten in het programma te openen wanneer je werkt op je iPad.

Toen de iPad net gelanceerd werd, voelde het systeem aan als een grotere versie van de iPhone. De functies en mogelijkheden kwamen voor een groot deel overeen. Echter, in tegenstelling tot de iPhone was er natuurlijk een veel groter scherm waar je mee uit de voeten kon. In de afgelopen jaren heeft Apple flink wat veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgden dat de iPad daadwerkelijk aanvoelt als een eigen systeem. Inmiddels zou je zelfs kunnen spreken van een laptopvervanger, maar niet iedereen is het daar nog over eens.

multitasking iOS 13.2 iPadOS 13.2 - 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Meerdere Word-documenten openen

Met het iPadOS zorgde Apple ervoor dat de iPad met een gekoppeld toetsenbord dicht bij de ervaring van een laptop kwam. En met iPadOS 13, dat vorig jaar uitkwam, zette het bedrijf een extra stap richting die ervaring. Want vanaf dat moment konden gebruikers namelijk meerdere vensters openen van dezelfde app. En Microsoft gaat hiermee nu eindelijk aan de haal, aangezien het momenteel een functie test waarmee het voor gebruikers mogelijk wordt meerdere Word-documenten te openen op de iPad waar je lekker op werkt.

Hiervoor maakt Microsoft gebruik van de mogelijkheid meerdere vensters van dezelfde app open te kunnen hebben op het systeem. Dit wordt multi-window genoemd. Dit is iets anders dan multitasking, waarbij je simpelweg meerdere apps naast elkaar open kunt hebben op het scherm. Multi-window houdt in dat je van één app dus meerdere dingen open kunt hebben. In het geval van Word gaat het om meerdere documenten die je dan bewerkt. Ook Microsoft PowerPoint krijgt deze feature. Wanneer die functie uitrolt, is helaas nog niet bekend.

Ubergizmo

Reacties

0 reacties