Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 15 april 2020

Nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro vanaf nu te bestellen

Het is vanaf nu mogelijk om de nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro te bestellen. Dat kan direct op de website van Apple en het toetsenbord wordt vervolgens een week later bij je afgeleverd.

Het nieuwe Magic Keyboard werd tegelijk met de nieuwe iPad Pro geïntroduceerd en maakt volgens Apple optimaal gebruik van de trackpad-ondersteuning in iPadOS 13.4. Vanaf volgende week kan je dat zelf testen.

Magic Keyboard voor iPad Pro

Het nieuwe Magic Keyboard valt voornamelijk op dankzij de trackpad die ermee gepaard gaat. Sinds iPad OS 13.4 is ondersteuning voor zo’n trackpad te vinden en verandert de manier waarop je navigeert op de iPad Pro. Zelf hebben we dit met een Magic Trackpad al geprobeerd. Navigeren, de cursor bedienen en aanpassingen doen: het gaat allemaal soepeler dan voorheen. Verwachting is dat de trackpad van het Keyboard dezelfde ervaring biedt.

Verder is je iPad Pro magnetisch vast te klikken aan het nieuwe Magic Keyboard. Door het zweverige ontwerp is het mogelijk om de iPad Pro te verstellen. Zo pas jij je kijkhoek tot wel 130 graden aan. Zo wordt ook duidelijk in onderstaande video:

Tijd voor het intrappen van een open deur: het Keyboard beschikt over een toetsenbord. Deze beschikt, net als de nieuwe MacBook Air en de MacBook Pro 16-inch, over het schaarmechanisme. Dit zorgt voor een key travel van 1mm. Verder zijn, net zoals bij MacBooks, de toetsen voorzien van achtergrond verlichting.

Hoeveel mag het kosten?

Zoals gezegd is de nieuwe Magic Keyboard voor de iPad Pro vanaf vandaag te bestellen. Volgende week zal deze thuis afgeleverd worden. Net zoals de iPad Pro zelf, verschijnt ook het Keyboard in twee verschillende varianten:

  • 11-inch | €339
  • 12.9-inch | €399

Verder is het mogelijk om de nieuwe iPad Pro ook te voorzien van een Apple Pencil. Hier betaal je €135. Geen interesse in het nieuwe Magic Keyboard en ga je liever aan de slag met de Smart Keyboard Folio, dan ben je €199 kwijt voor de 11-inch variant en €219 voor de 12,9-inch variant.

iPad Pro 2020 - 1
Klik/tap voor groter.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro vanaf nu te bestellen
Sluiten