macOS Catalina 10.15.4 update beschikbaar: FaceTime, USB-C fix en meer

Door: Mark Hofman - 10 reacties
macOS Catalina feat 16x9
(Afbeelding: Apple)

Apple stelt sinds gisteren een macOS Catalina 10.15.4 update beschikbaar. De nieuwe software update is te installeren via over deze Mac -> Software-update. De nieuwe update introduceert een aantal probleemoplossingen.

De komst van de macOS Catalina 10.15.4 update volgt de komst van iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1 op. Benieuwd wat deze software-updates te bieden hebben? Lees dan zeker even dit artikel.

macOS Catalina 10.15.4 fixt FaceTime

Net als iOS en iPadOS 13.4.1, lost ook de nieuwe software-update van macOS een probleem met FaceTime op. In de vorige versie zat een bug die sommige gebruikers weerhielden om mee te kunnen doen in FaceTime gesprekken. Met de komst van de macOS Catalina 10.15.4 update moet daar nu dus een einde aan komen.

Mensen die te maken kregen met de problemen, zochten voornamelijk content met oudere apparaten. Het FaceTime-probleem lijkt te gelden bij een gesprek met iOS 9.3.6 of eerder en OX X El Capitan 10.11.6 of eerder. Doordat Apple het probleem aanpakt in de macOS Catalina 10.15.4 update moet het nu mogelijk zijn om weer deel te nemen in een gesprek met mensen die in het bezit zijn van deze apparaten.

iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1 macOS Catalina 10.15.4
Nieuwe update (Afbeelding: Apple, bewerking: OMT / Marijn van der Werf)

USB-C en Officie 365

Naast de probleemoplossing voor FaceTime, wordt ook een problem met USB-C aangepakt. Bij sommige Mac’s is het namelijk zo dat een USB-C aansluiting niet meer werkt. Dat probleem wordt duidelijk door de release notes van de nieuwe software-update.

Daarnaast zijn er gebruikers waarbij Office 365 constant om een wachtwoord blijft vragen, met de nieuwe software-versie van macOS Catalina moet ook dit probleem opgelost zijn. Net zoals het feit dat sommige 13-inch MacBook Air modellen (uit 2020) blijven hangen in de Setup Assistent. Dit probleem dook eerder ook op wanneer de verbinding werd verbroken met een extern 4K of 5K display.

 

Op dinsdag 24 maart rolde Apple macOS Catalina 10.15.4 voor het eerst uit. Het nieuwe besturingssysteem introduceerde onder andere ondersteuning voor het delen van iCloud Drive mappen, live lyrics voor Apple Music en nog heel veel meer. Wil je alle nieuwe functionaliteiten op een rijtje hebben, lees dan zeker dit artikel even.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Fuck you Apple!

 • Profielfoto
  Kwadraatje

  Kom je nog steeds tekort, Shmoo?

 • Profielfoto
  McJohn

  Wel, … deze update had (bij mij dan toch) qua installatie-tijd eerder van het kaliber 10.15.x te zijn.

 • Profielfoto
  donut

  Gezien de basis problemen zou dit een 15.1 update moeten zijn ….

  Lees niet veel goeds over Catalina…

 • Profielfoto
  Vroegah

  Staat vast goed op een t-shirt Shmoo ! ?

 • Profielfoto
  polansky

  Updaten lijkt steeds langer te duren – deze was dramatisch voor zo’n ‘minor’ bugfix.

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Ook prettig dat deze even spontaan zonder een melding te geven alles afsluit en gaat installeren?

 • Profielfoto
  donut

  Macworld waarschuwt voor de vele bugs in deze release

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik ben er even klaar mee, mijn MBPro early 2013 is sinds Clotalina bijna voortdurend aan het verstoren en wordt kokend heet. Even een stapje terug maar weer…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Apple, (maar waarschijnlijk ook Microsoft) geeft een geheel nieuwe betekenis aan de woorden: “Operating System”.

   

  Net als b.v. het alsmaar moeten groeien van Schiphol is het OS van Apple een logge dino geworden. Hoe supersnel zou het allemaal niet gaan als alleen het fundamentele in het OS zat in plaats van allerlei toeters en bellen wat je over zou moeten laten aan applicaties van derden. Door de onnodige complexheid (en de daarmee gepaard gaande grotere kans op bugs) gaat het eigenlijk niet sneller dan op een versie van 20 jaar geleden en heb je per saldo nog net zoveel % vrij geheugen.

   

  Ook de spreekwoordelijke stabiliteit is nu ver te zoeken. De oorspronkelijke fundamenten (UNIX/BSD/Darwin) waren rotsvast (zeker in vergelijking met OS-9) maar door allerlei vaak niet ter zake doende toevoegingen zijn er scheurtjes in dat fundament gekomen.

   

  Zo heeft b.v. mijn vorige iMac (27″ , quad core i7 late 2009 model met oorspronkelijk Snow Leopard) 7 jaar lang 24/7 aan gestaan zonder ernstige symptomen die om een herstart vroegen terwijl mijn huidige iMac een 2017 21,5″ met High Sierra in 3 maanden meer vreemd gedrag vertoonde dan mijn vorige in die 7 jaar en besloot ik uiteindelijk tot een wekelijkse herstart. Onlangs heb ik ook voor het eerst sinds dat ik OS-X gebruik (10.3)  een herinstallatie moeten doen vanwege een hardnekkig probleem. Dat zegt genoeg…

   

  Oh en dan nog even over dat “SIP” van Apple. (System Integrity Protection). Dat er dus voor zorgt dat zelfs de ‘root’ niet overal bij kan zal best zijn plus punten hebben (maar eerder ergernis net als het minder toegankelijk maken van de user library) maar op mij komt het over als het ijzerdraad waarmee een oude auto behoedt wordt voor uiteenvallen…