Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 9 april 2020

macOS Catalina 10.15.4 update beschikbaar: FaceTime, USB-C fix en meer

Apple stelt sinds gisteren een macOS Catalina 10.15.4 update beschikbaar. De nieuwe software update is te installeren via over deze Mac -> Software-update. De nieuwe update introduceert een aantal probleemoplossingen.

De komst van de macOS Catalina 10.15.4 update volgt de komst van iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1 op. Benieuwd wat deze software-updates te bieden hebben? Lees dan zeker even dit artikel.

macOS Catalina 10.15.4 fixt FaceTime

Net als iOS en iPadOS 13.4.1, lost ook de nieuwe software-update van macOS een probleem met FaceTime op. In de vorige versie zat een bug die sommige gebruikers weerhielden om mee te kunnen doen in FaceTime gesprekken. Met de komst van de macOS Catalina 10.15.4 update moet daar nu dus een einde aan komen.

Mensen die te maken kregen met de problemen, zochten voornamelijk content met oudere apparaten. Het FaceTime-probleem lijkt te gelden bij een gesprek met iOS 9.3.6 of eerder en OX X El Capitan 10.11.6 of eerder. Doordat Apple het probleem aanpakt in de macOS Catalina 10.15.4 update moet het nu mogelijk zijn om weer deel te nemen in een gesprek met mensen die in het bezit zijn van deze apparaten.

ios update generieke afbeelding
Nieuwe update

USB-C en Officie 365

Naast de probleemoplossing voor FaceTime, wordt ook een problem met USB-C aangepakt. Bij sommige Mac’s is het namelijk zo dat een USB-C aansluiting niet meer werkt. Dat probleem wordt duidelijk door de release notes van de nieuwe software-update.

Daarnaast zijn er gebruikers waarbij Office 365 constant om een wachtwoord blijft vragen, met de nieuwe software-versie van macOS Catalina moet ook dit probleem opgelost zijn. Net zoals het feit dat sommige 13-inch MacBook Air modellen (uit 2020) blijven hangen in de Setup Assistent. Dit probleem dook eerder ook op wanneer de verbinding werd verbroken met een extern 4K of 5K display.

 

Op dinsdag 24 maart rolde Apple macOS Catalina 10.15.4 voor het eerst uit. Het nieuwe besturingssysteem introduceerde onder andere ondersteuning voor het delen van iCloud Drive mappen, live lyrics voor Apple Music en nog heel veel meer. Wil je alle nieuwe functionaliteiten op een rijtje hebben, lees dan zeker dit artikel even.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Catalina 10.15.4 update beschikbaar: FaceTime, USB-C fix en meer
Sluiten