iPhone kopen hoeft geen aanslag op je portemonnee te zijn

0 reacties
iPhone aanschaffen niet onbetaalbaar
(Bron: Getty Images)

Een iPhone of alvast sparen voor die droomvakantie? Als je iedere keer voor het allernieuwste model gaat, zijn dat afwegingen die je moet maken. Zo pak je het de volgende keer voordeliger aan en hoef je niet meer te kiezen!

Kijk eens naar een refurbished iPhone

Als je oude telefoon het heeft begeven of dat zeer binnenkort gaat doen, is het makkelijk om te kiezen voor een nieuw toestel. Een splinternieuwe telefoon is leuk – we krijgen allemaal vlinders in onze buik als dat doosje open gaat – maar helemaal nodig is het niet. Een refurbished iPhone is net zo goed en heeft ook nog eens garantie. Oh, en… refurbished toestellen zitten net als ‘echt’ nieuwe toestellen netjes ingepakt. De vlinders hoef je dus niet eens te missen!

Ga voor een ‘ouder’ model

Tegenwoordig komt er iedere week wel ergens een nieuw toestel uit. Hoe verleidelijk het dan ook is om voor het nieuwste van het nieuwste te gaan: nodig is het vaak niet. Neem de tijd om online wat toestellen met elkaar te vergelijken. Vaak verschilt de wat eerdere versie niet eens zo veel van de allernieuwste. Qua specificaties dan, want de prijs van de nieuwe versie ligt vaak stukken hoger. Houd ook rekening met jouw eigen telefoongedrag. Ben je geen professionele fotograaf, dan is bijvoorbeeld de iPhone 7 een prima optie. Die shop je vanaf zo’n 350 euro en kan nog prima mee. Bij KPN koop je ‘m nu tijdelijk met korting op je abonnement!

Verkoop je huidige toestel

Het zal vast even pijnlijk zijn om er afstand van te doen, maar iPhones gaan jaren mee en blijven lang een hoop waard. En wees eens eerlijk: hoe vaak gebruik je de ‘reservetelefoons’ in je keukenlade nog? Ben je van plan een nieuw of refurbished toestel aan te schaffen, kijk dan eens naar wat de verkoop van jouw huidige telefoon je kan opbrengen. Met het geld dat je daarvoor vangt, kun je mooi (een deel van) je nieuwe aankoop financieren.

Let op met verlengen

Het is heel gemakkelijk om aan het einde van je contractperiode te verlengen en er direct de nieuwste iPhone in mee te nemen. Maar vaak is er in de tussentijd van alles veranderd in je persoonlijke situatie en past je abonnement niet meer bij je huidige levensstijl. Thuis, bij vrienden, in café’s en zelf in winkels: WiFi vind je tegenwoordig overal. En hoe vaak bel je mensen nog – niet via WhatsApp of andere programma’s? Hoog tijd dus om eens goed te kijken naar jouw abonnement!

In samenwerking met KPN