Aankondiging iPhone 9 op 15 april, verscheept op 22 april

Door: Mark Hofman - 7 reacties
iPhone 9 iPhone SE 2020
(Afbeelding: Apple)

Waar we gisteren nog bewijs dachten te hebben dat de iPhone 9 deze week aangekondigd wordt, komt Apple leaker Jon Prosser met ander nieuws. Na een interne meeting zou Apple besloten hebben om de iPhone 9 op 15 april aan te kondigen.

Gisteren doken de eerste accessoires voor een 4.7-inch 2020 iPhone op in verschillende winkelketen. Daaronder valt ook Best Buy dat de opdracht kreeg om deze pas vanaf 5 april in de winkels te leggen. Dat zou kunnen betekenen dat de iPhone 9 deze week wordt aangekondigd, maar volgens Prosser heeft Apple andere plannen.

iPhone 9 op 15 april aangekondigd?

Verschillende bronnen hebben inmiddels de komst van de iPhone 9 al bevestigd en ook via Best Buy lijkt de komst zo goed als zeker te zijn. Sterker nog: de verwachting is er, door die informatie, dat we de telefoon deze week al zouden zien. Maar volgens Jon Prosser is er gisteren inter overleg geweest en zou daar besloten zijn de telefoon op 15 april te onthullen.

Daar voegt hij aan toe dat de nieuwe iPhone 9 vanaf 22 maart verscheept zal worden. Al moeten we uiteraard wel rekening houden met het feit dat we ons midden in een pandemie bevinden. Alle data kan van de een op de andere dag veranderen. En dat zou kunnen verklaren waarom we nu opeens hele andere berichten horen dan vierentwintig uur geleden.

Daarbij was er een verwachting dat de iPhone 9 op 31 maart gepresenteerd zou worden door Apple. Gezien het feit dat dit gisteren was, is dat dus overduidelijk niet gebeurt. We tasten wat dat betreft dus nog steeds in het duister. Ondanks het feit dat Prosser inmiddels een aardige reputatie heeft, zegt hij wel dat het nieuws met een korreltje zout genomen moet worden.

Wat kunnen we verwachten?

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat de iPhone SE verscheen en in de afgelopen twee jaar gaan de geruchten over een opvolger al rond. Inmiddels lijken deze geruchten steeds concreter te worden en krijgen we ook steeds vaker dezelfde informatie.

Om die reden verwachten we dan ook twee varianten van de iPhone 9. Niet alleen een 4.7-inch, maar ook een 5.5-inch model zou deze maand het daglicht kunnen zien. Daarbij weten we ook dat de smartphone gepaard gaat met het ontwerp van de iPhone 8 (Plus) en dat de A13 chip van Apple in het toestel zit.

Op de hoogte blijven van het meest recente nieuws omtrent de iPhone 9? Lees dan zeker even ons overzicht!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Hoop op een nette update.

  Niet te veel randen (voorhoofd en kin) zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  fabian

  Niet vergeten het is 1 april

 • Profielfoto
  App69

  bassbug op 1 april 2020 13:38
  Hoop op een nette update.

  Niet te veel randen (voorhoofd en kin) zou mooi zijn.

  Eum… dezelfde body van een iPhone8/7/6.

 • Profielfoto
  jkuifje

  “Gezien het feit dat dit gisteren was, is dat dus overduidelijk niet gebeurt.”

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik wil upgraden van een iPhone 6, die ik nu 3,5 jaar heb. Dan koop ik geen telefoon die er hetzelfde uitziet. Beetje een gemiste kans.

 • Profielfoto
  Icell

  Kevin op 2 april 2020 07:51
  Ik wil upgraden van een iPhone 6, die ik nu 3,5 jaar heb. Dan koop ik geen telefoon die er hetzelfde uitziet. Beetje een gemiste kans.

  Zo! Dat zal Apple pijn doen… Of is het een gemiste kans voor jou?

 • Profielfoto
  New York

  Ben nieuwsgierig of er tijdens de lancering van de se ook nog andere producten wereldkundig worden gemaakt.