Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 29 april 2020

‘iPhone met 5G krijgt in-display vingerafdrukscanner’: gerucht keert terug

Het gerucht dat de iPhone met 5G een in-display vingerafdrukscanner krijgt, is terug van weggeweest. Zal het dan toch zo zijn? Drie grote partijen schijnen nu te werken aan het nieuwe scherm voor de aankomende smartphone van Apple. Het gerucht is dus hardnekkig, maar Apple heeft niets bevestigd.

Uit het vertaalde bericht op de website Economic Daily News valt op te maken dat touchpaneelmaker GIS, oledschermfabrikant BOE en chipfabrikant Qualcomm samenwerken om de technologie tot leven te brengen. Het idee is dat de technologie terechtkomt in op z’n minst één nieuwe iPhone die dit jaar op de markt verschijnt. Naar verluidt heeft dit model tenminste 5G-ondersteuning.

iPhone met in-display vingerafdrukscanner?

Dezelfde publicatie was vorig jaar al de bron van een soortgelijk gerucht. Destijds werd er gesproken over een ultrasonische vingerafdrukscanner die onder het scherm van de iPhone in kwestie zit. Ook toen werd er gesproken over een samenwerking met Qualcomm. De smartphone waarin de technologie zit zou in 2020 kunnen verschijnen, maar de release zou naar 2021 opgeschoven kunnen worden.

Qualcomm iPhone Touch ID Apple vingerafdrukscanner
Klik/tap voor groter.

De geruchten lopen nu samen met de verwachtingen van verschillende analisten (onder andere Ming-Chi Kuo) hand in hand de toekomst in. Andere partijen zijn van mening dat Apple een iPhone uitbrengt met zowel Face ID als deze in-display vingerafdrukscanner aan boord.

Echter, Bloomberg heeft al gemeld dat Apple niet in 2020 met een dergelijk product op de markt komt. De redactie van die website is doorgaans goed op de hoogte van wat er speelt, dus de kans is klein dat we Apple zo’n smartphone zien uitbrengen dit jaar.

Maar dan hebben we nog het anonieme Twitter-account dat in maart flink wat geruchten naar buiten bracht. Daar werd onder meer gesproken over een iPad Air met een in-display vingerafdrukscanner. Dat Twitter-account heeft een goede staat van dienst, waardoor het inmiddels duidelij is dat Apple in elk geval íets lijkt te doen met de technologie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone met 5G krijgt in-display vingerafdrukscanner’: gerucht keert terug
Sluiten