Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 1 april 2020
Leestijd: 2 minuten

‘De iPhone 12-productie ligt nog altijd op schema’

Als het goed is, krijgen we dit jaar de iPhone 12. Maar tegelijkertijd leven we momenteel in tijden waarbij we eigenlijk niet weten waar we aan toe zijn. Maar als we Digitimes (via Macrumors) mogen geloven is de productie van de nieuwe smartphone op schema.

Zo zijn de plannen van TSMC, de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, voor de productie van de chips voor de iPhone 12 op schema. Deze zouden uiteindelijk moeten leiden tot de nieuwe A14 chip, die gebaseerd is op een 5nm proces.

De iPhone 12 ligt op schema

Doordat dit goede nieuws er is, ligt het in de lijn der verwachting dat ook de rest van de productie van de iPhone 12 op schema ligt. De chip was naar verluid de grootste bottleneck voor de nieuwe smartphone. De nieuwe A14 chip zou door het 5nm proces een flinke stap kunnen zetten op de prestaties van de smartphone. Enerzijds zou deze meer kracht leveren, terwijl hij tegelijkertijd ook minder energie vreet, waardoor de batterij langer mee gaat.

iPhone 12 concept (klik/tap voor groter).
iPhone 12 concept

Door dit relatief goede nieuws zou de iPhone 12 volgens het gewenste schema in massaproductie genomen kunnen worden en geproduceerd. De vraag is echter wel of de nieuwe smartphone zoals verwacht in september uitkomt. Door de huidige crisis zou het ons niet verbazen als het nieuwe apparaat later in de winkel komt te liggen. Dit omdat mensen op dit moment minder geld willen besteden enerzijds en anderzijds omdat er na deze crisis waarschijnlijk nog wel een tijdje angst gaat zijn om de straat op te gaan. Zeker in de Verenigde Staten met de hoge ontslag-cijfers kan het zo zijn dan dat de afzetmarkt een stuk minder groot is.

Volgens verschillende bronnen zou Apple eind mei de knoop moeten doorhakken. Het is voor het bedrijf belangrijk dat de iPhone 12 een hit wordt, al is het maar omdat het de eerste 5G-smartphone gaat zijn van het bedrijf. Wil je meer lezen over de geruchten van de toekomstige smartphone van Apple? Bekijk dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘De iPhone 12-productie ligt nog altijd op schema’
Sluiten