‘De iPhone 12-productie ligt nog altijd op schema’

Door: Jelle van Es - 3 reacties
Concept iPhone 12
(Afbeelding: Hasan Kaymak / ConceptsiPhone)

Als het goed is, krijgen we dit jaar de iPhone 12. Maar tegelijkertijd leven we momenteel in tijden waarbij we eigenlijk niet weten waar we aan toe zijn. Maar als we Digitimes (via Macrumors) mogen geloven is de productie van de nieuwe smartphone op schema.

Zo zijn de plannen van TSMC, de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, voor de productie van de chips voor de iPhone 12 op schema. Deze zouden uiteindelijk moeten leiden tot de nieuwe A14 chip, die gebaseerd is op een 5nm proces.

De iPhone 12 ligt op schema

Doordat dit goede nieuws er is, ligt het in de lijn der verwachting dat ook de rest van de productie van de iPhone 12 op schema ligt. De chip was naar verluid de grootste bottleneck voor de nieuwe smartphone. De nieuwe A14 chip zou door het 5nm proces een flinke stap kunnen zetten op de prestaties van de smartphone. Enerzijds zou deze meer kracht leveren, terwijl hij tegelijkertijd ook minder energie vreet, waardoor de batterij langer mee gaat.

iPhone 12 concept (klik/tap voor groter).
iPhone 12 concept (Afbeelding: Hasan Kaymak / ConceptsiPhone)

Door dit relatief goede nieuws zou de iPhone 12 volgens het gewenste schema in massaproductie genomen kunnen worden en geproduceerd. De vraag is echter wel of de nieuwe smartphone zoals verwacht in september uitkomt. Door de huidige crisis zou het ons niet verbazen als het nieuwe apparaat later in de winkel komt te liggen. Dit omdat mensen op dit moment minder geld willen besteden enerzijds en anderzijds omdat er na deze crisis waarschijnlijk nog wel een tijdje angst gaat zijn om de straat op te gaan. Zeker in de Verenigde Staten met de hoge ontslag-cijfers kan het zo zijn dan dat de afzetmarkt een stuk minder groot is.

Volgens verschillende bronnen zou Apple eind mei de knoop moeten doorhakken. Het is voor het bedrijf belangrijk dat de iPhone 12 een hit wordt, al is het maar omdat het de eerste 5G-smartphone gaat zijn van het bedrijf. Wil je meer lezen over de geruchten van de toekomstige smartphone van Apple? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  19JM81

  Tuurlijk! Al die berichten zijn puur clickbait!

 • Profielfoto
  mmww

  Lekker belangrijk, voor mij zeker nu niet. Ik hoop nog jaren mijn XS Max te gebruiken. 👍

 • Profielfoto
  doctor_apple

  De productie mag dan wel op schema liggen, de distributie kan nog een probleem vormen en belangrijker nog: de afzetmarkt. Zoals terecht in eht artikel aangegeven.

  Ik heb zojuist een “rondje Europa” gedaan en met bekenden ouderwets getelefoneerd … D-r-a-m-a-t-i-s-c-h-e berichten. Dat is de korte versie.

  De vaste lasten zijn bij velen zo hoog dat ze heel kort vooruit kunnen, spaargeld is ook niet altijd aanwezig, weer anderen hebben ruime tegemoetkomingen van overheden, weer anderen karige tegemoetkomingen. Afhankelijk van het land en de eigen situatie.

  Bij sommigen staat het water aan de lippen. Projecten die worden stilgezet, logistiek die maar deels werkt, sommigen werkten op freelance overeenkomsten: velen zijn opgeschort. Anderen is gevraagd het loon op te schorten, weer anderen zijn de laan uitgestuurd en weer anderen kunnen hun personeel niet betalen. Zelfs schrijnende gevallen zijn me ten gehore gekomen van mensen die huisraad moeten verkopen om in leven te blijven.

  De verschillen in Europa zijn bizar groot en het begrip, empatie en saamhorigheid ver te zoeken. Deze crisis gaat nog zeker een tijdje voelbaar zijn. Dus ik ben erg benieuwd naar Apple’s prijsbeleid … Want iets zegt me dat als we geen correctie gaan krijgen de verkoopcijfers wel eens heel anders kunnen uitpakken.

  Ik ben zowieso erg benieuwd hoe bijvoorbeeld abonnementmodellen zich in stand houden in tijden van crisis. Immers, met meer en meer onzekerheden gaan (meestal) de extra’s als eerste de deur uit.

  Office (Microsoft) 365? Leuk, maar Libre Office is gratis … Netflix? Leuk, maar er zijn nog genoeg alternatieve gratis kanalen. Spotify? Leuk, maar er zijn gratis alternatieven …

  Op zich zou ik het niet erg vinden, zo’n hard reset. Maar ik ben vooral benieuwd. Persoonlijk slaap ik er geen nacht minder om. Wel leef ik mee met de eigen omgeving en de mensen die getroffen zijn in deze tijden.

  Momenteel staan mensen in diverse landen in de rij om boodschappen te mogen doen, met strenge restricties in diverse landen en daarmee verschuift de focus (weer) naar de primaire levensbehoeften en niet zozeer naar een volgende iPhone, iPad of volgende Notebook …

  … We zullen zien hoe grote ondernemingen zich staande zullen houden in en vooral na deze crisis. Apple incluis.

  Verder zijn vele 5G projecten uitgesteld. Het zou me niet verbazen als de volgende iPhone in 2021 komt.