Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 30 april 2020

iPhone 12: na specs nu ook de prijzen gelekt

De release van de iPhone 12 is nog maanden verwijderd. We hebben al een aantal artikelen geweid aan geruchten over de specs van de nieuwe generatie iPhones. Nu lijken zelfs de prijzen al op straat te liggen van de vier verschillende modellen die Apple van plan is in de herfst te onthullen.

Vanochtend reageerde YouTube tech-leaker Jon Prosser op geruchten over de prijsspeculatie van de iPhone 12. Hij had contact opgenomen met zijn bronnen binnen Apple. Met de info die hij wist los te peuteren kan hij nu een compleet overzicht geven van de komende smartphone lijn van Apple.

Als Prosser gelijk heeft, zal Apple vier nieuwe iPhone modellen met in totaal drie verschillende scherm-maten introduceren, variërend in prijs van 649 tot 1.099 dollar. En ja, en ze hebben allemaal 5G.

Meeste iPhone 12 nieuws was al bekend

Hoewel de prijs van de iPhone 12 nog niet bekend was, openbaarde de rest van de tweet van Prosser nauwelijks nieuwe informatie. Zo weten we al enkele maanden dat er vier versies van de vlaggenschepen van Apple in de maak zijn. Vorige week kwam analist Chung-Hoon Lee van UBI Research ook al met vergelijkbare prijsniveaus en modelgroottes.

Volgens Prosser zal het instap-model van de iPhone 12 in twee maten uitkomen. Een 5,4 inch model en een van 6,1 inch. Daarin verschilt de aanpak van Apple met die bij de iPhone 11. Of dit nu een terugkeer is naar de ‘Plus’-branding of een poging is om nog meer van de markt voor kleinere telefoons mee te pikken, weet Prosser niet te zeggen.

De 5,4-inch versie gaat naar verluidt 649 dollar kosten, terwijl de 6,1-inch versie voor 749 dollar over de toonbank zal gaan.

Beide basis-iPhone 12-modellen hebben twee camera’s. Een derde camera is alleen weggelegd voor de Pro modellen. Ook de Pro komt er in twee maten: de 6,1 inch iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max, die een 6,7-inch scherm heeft. De toestellen gaan respectievelijk 999 en 1099 dollar kosten.

Let wel. De genoemde prijzen hebben allemaal betrekking op de modellen met het minste interne (RAM) geheugen. Zoals we van Apple gewend zijn, zullen de prijzen van de modellen met meer geheugen ook gelijk een flink stuk de hoogte inschieten.

iPhone 12 conceptafbeelding
iPhone 12 conceptafbeelding (klik/tap voor groter).

Pro model onderscheid zich meer van de basis iPhone 12

De enige specificatie die het premium model op dit moment onderscheidt, is een LiDAR-scanner, waarvan al sprake was dankzij een eerder lek uit begin april. Daar was al sprake van vier camera’s voor de iPhone 12 Pro Max. Dat is dan wel inclusief de sensor die diepte kan meten en de AR-prestaties moet verzorgen.

De LiDAR-sensor debuteerde op de iPad Pro 2020, die is ontworpen om de prestaties in iOS AR-apps drastisch te verbeteren. Dezelfde sensor kan echter ook worden gebruikt in foto- en videotoepassingen.

Andere geruchten voor de iPhone 12 zijn onder meer een soepeler ProMotion-scherm van 120 Hz (althans voor de Pro-modellen) en misschien een nieuw ontwerp met plattere randen, een kleinere Notch en een nieuwe blauwe kleur.

De line-up van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro wordt naar verwachting dit najaar onthuld. Maar de massaproductie heeft door de Corona pandemie naar verluidt een maand vertraging opgelopen. Het zou dus kunnen dat de nieuwe iPhones pas in oktober of zelfs nóg later later in de schappen liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12: na specs nu ook de prijzen gelekt
Sluiten