iPhone 12: na specs nu ook de prijzen gelekt

Door: Night - 12 reacties
iPhone 12 Foxxcon
(Afbeelding: MobileNewser)

De release van de iPhone 12 is nog maanden verwijderd. We hebben al een aantal artikelen geweid aan geruchten over de specs van de nieuwe generatie iPhones. Nu lijken zelfs de prijzen al op straat te liggen van de vier verschillende modellen die Apple van plan is in de herfst te onthullen.

Vanochtend reageerde YouTube tech-leaker Jon Prosser op geruchten over de prijsspeculatie van de iPhone 12. Hij had contact opgenomen met zijn bronnen binnen Apple. Met de info die hij wist los te peuteren kan hij nu een compleet overzicht geven van de komende smartphone lijn van Apple.

Als Prosser gelijk heeft, zal Apple vier nieuwe iPhone modellen met in totaal drie verschillende scherm-maten introduceren, variërend in prijs van 649 tot 1.099 dollar. En ja, en ze hebben allemaal 5G.

Meeste iPhone 12 nieuws was al bekend

Hoewel de prijs van de iPhone 12 nog niet bekend was, openbaarde de rest van de tweet van Prosser nauwelijks nieuwe informatie. Zo weten we al enkele maanden dat er vier versies van de vlaggenschepen van Apple in de maak zijn. Vorige week kwam analist Chung-Hoon Lee van UBI Research ook al met vergelijkbare prijsniveaus en modelgroottes.

Volgens Prosser zal het instap-model van de iPhone 12 in twee maten uitkomen. Een 5,4 inch model en een van 6,1 inch. Daarin verschilt de aanpak van Apple met die bij de iPhone 11. Of dit nu een terugkeer is naar de ‘Plus’-branding of een poging is om nog meer van de markt voor kleinere telefoons mee te pikken, weet Prosser niet te zeggen.

De 5,4-inch versie gaat naar verluidt 649 dollar kosten, terwijl de 6,1-inch versie voor 749 dollar over de toonbank zal gaan.

Beide basis-iPhone 12-modellen hebben twee camera’s. Een derde camera is alleen weggelegd voor de Pro modellen. Ook de Pro komt er in twee maten: de 6,1 inch iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max, die een 6,7-inch scherm heeft. De toestellen gaan respectievelijk 999 en 1099 dollar kosten.

Let wel. De genoemde prijzen hebben allemaal betrekking op de modellen met het minste interne (RAM) geheugen. Zoals we van Apple gewend zijn, zullen de prijzen van de modellen met meer geheugen ook gelijk een flink stuk de hoogte inschieten.

iPhone 12 conceptafbeelding
iPhone 12 conceptafbeelding (klik/tap voor groter). (Afbeelding: BGR)

Pro model onderscheid zich meer van de basis iPhone 12

De enige specificatie die het premium model op dit moment onderscheidt, is een LiDAR-scanner, waarvan al sprake was dankzij een eerder lek uit begin april. Daar was al sprake van vier camera’s voor de iPhone 12 Pro Max. Dat is dan wel inclusief de sensor die diepte kan meten en de AR-prestaties moet verzorgen.

De LiDAR-sensor debuteerde op de iPad Pro 2020, die is ontworpen om de prestaties in iOS AR-apps drastisch te verbeteren. Dezelfde sensor kan echter ook worden gebruikt in foto- en videotoepassingen.

Andere geruchten voor de iPhone 12 zijn onder meer een soepeler ProMotion-scherm van 120 Hz (althans voor de Pro-modellen) en misschien een nieuw ontwerp met plattere randen, een kleinere Notch en een nieuwe blauwe kleur.

De line-up van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro wordt naar verwachting dit najaar onthuld. Maar de massaproductie heeft door de Corona pandemie naar verluidt een maand vertraging opgelopen. Het zou dus kunnen dat de nieuwe iPhones pas in oktober of zelfs nóg later later in de schappen liggen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Dan mag Apple erg haar best doen om me over te halen. De iPhone 11 kon me voor dat bedrag niet over de streep halen. En met een nieuw design en zes nieuwe Animoji’s laat ik m’n huidige accu wel vervangen. Houd ik het nog een jaartje vol. En dat er nog een notch is, verbaasd me eigenlijk.

 • Profielfoto
  Tov

  Alleen de iphone 12 pro modellen hebben toch oled?

 • Profielfoto
  Ken

  Waarom geen 5.4″ Pro-model? 😤

 • Profielfoto
  ricjuh

  Nog steeds 64gb basis model zeker 🤣

 • Profielfoto
  peacestorm

  Volgens mij heeft de auteur een klein foutje gemaakt;

  De genoemde prijzen hebben allemaal betrekking op de modellen met het minste interne (RAM) geheugen

  Apple loopt niet vaak te koop met de grootte van de RAM-module. Lijkt mij eerder dat hier opslaggeheugen werd bedoeld (o.a. 64 t/m 512).

 • Profielfoto
  NapO

  Leuk al die geruchten, ga toch geen apple meer kopen, mijn vertrouwen hebben ze verloren met die achterlijke prijzen. Ze hebben t zelfs zo ver gedreven dat alle android merken ook in eens 1000+ gaan vragen.

  Laat die corona nog maar even duren en laat apple nog maar even pijn hebben en een beetje meedenken met de klant. T nadeel is dat ze zoveel poen op de bank hebben dat ze t langst van ons allemaal kan overleven.

 • Profielfoto
  makasa

  @NapO niemand verplicht je on Apple te kopen. Is eigen keus om veel geld uit te geven. Voor onder de €200,- kan je ook een leuke Xiaomi kopen.

 • Profielfoto
  Frans

  makasa op 1 mei 2020 23:28
  @NapO niemand verplicht je on Apple te kopen. Is eigen keus om veel geld uit te geven. Voor onder de €200,- kan je ook een leuke Xiaomi kopen.

  Inderdaad. Alleen, die Xiaomi gaat waarschijnlijk maar een paar jaar mee. Voor € 489 koop je  nu een iPhone SE die waarschijnlijk 5-6 jaar mee gaat (dat baseer ik op de 6 die ik heb en het nu nog goed doet).

  Dus even rekenen. € 200 in 2-3 jaar = 67-100 €/jaar. € 489 in 5-6 jaar = 82-98 €/jaar. Of anders bekeken, over een periode van 6 jaar kan je 2-3 keer een nieuwe Xiaomi kopen, wat je dan € 400-600 kost, of 1 keer een iPhone SE, wat je dan € 489 kost.

  Het is maar waar je voor kiest.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Helemaal mee eens. Het kopen van een iPhone is het investeren in een toestel van de beste kwaliteit dat bij normaal gebruik ook het langste meegaat. Dat geldt voor alle apparaten van Apple. Ik heb (naast een nieuwer 13” MacBook) ook nog steeds mijn 15” MacBook uit 2011 die het nog prima doet. Dat red je nooit bij andere merken en systemen.

 • Profielfoto
  Sannetju

  De 5.4 iPhone 12 interessant voor mij👍🏻

 • Profielfoto
  Haike

  MacAanZee op 2 mei 2020 10:36
  Helemaal mee eens. Het kopen van een iPhone is het investeren in een toestel van de beste kwaliteit dat bij normaal gebruik ook het langste meegaat. Dat geldt voor alle apparaten van Apple. Ik heb (naast een nieuwer 13” MacBook) ook nog steeds mijn 15” MacBook uit 2011 die het nog prima doet. Dat red je nooit bij andere merken en systemen.

  Dat valt natuurlijk nog wel iets te nuanceren.. Want voor de MBP 15″ 2011 was wel een speciaal reparatie programma waarbij je op kosten van Apple er een nieuw moederbord in kon/moest laten zetten omdat de originele er de brui aan gaf, en de fan als razende moesten draaien om de boel  koel te houden. Dat reparatie progamma is niet in het leven geroepen omdat het enkele maandagochtend exemplaren betrof…

   

  Maar mijn iPhone 4s werkt prima! 😊

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  ricjuh op 1 mei 2020 15:52
  Nog steeds 64gb basis model zeker 🤣

  Lekker ruim voor een instapmodelletje!

  Pro zo minstens 128GB moeten hebben.