Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 7 april 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 12 lek onthult vier modellen en wat de verschillen gaan zijn

Het is nog even de vraag of hij er in 2020 gaat komen, maar de iPhone 12 is onderweg. In tegenstelling tot vorig jaar krijgen we ditmaal meer om uit te kiezen. Het nieuwe vlaggenschip van Apple zal namelijk niet in drie, maar vier verschillende varianten op de markt komen. Lekker Jon Prosser bevestigt dit opnieuw en beweert ook te weten wat de verschillen zijn.

Via Twitter laat Prosser weten dat de prototypes van de iPhone 12 zo goed als klaar zijn. Hij verwacht dat de eerste renders van dit toestel snel online zullen verschijnen. Verder deelt hij een illustratie met daarop de verschillende modellen en een aantal specificaties. Alleen de modelnamen heeft Prosser zelf bedacht. Hij beweert dat de rest van de informatie vanuit Apple komt.

iPhone 12 in vier smaken

Simpel gezegd gaan er twee versies van de iPhone 12 komen: de gewone 12 en de 12 Pro. Beiden zijn vervolgens weer beschikbaar in twee verschillende formaten. Aan de binnenkant zullen de verschillen niet groot zijn. Zowel de 12 als de 12 Pro zijn voorzien van een A14 chip en ondersteunen 5G. Daarnaast is de notch voor alle modellen verkleind ten opzichte van de iPhone 11.

De verschillen zitten allereerst in de behuizing. De iPhone 12 is van aluminium terwijl voor de Pro (Max) modellen roestvrij staal gebruikt gaat worden. Verder zien we qua camerasysteem dezelfde verdeling als bij de vorige generatie. De instapper heeft twee lenzen en het Pro model krijgt er drie. Daarnaast zal de Pro (Max) ook een LiDAR scanner krijgen. Dit werd eerder deze week ook al ontdekt in een gelekte versie van iOS 14.

Van klein tot groot

Ook de afmetingen van de nieuwe toestellen staan in de illustratie. De iPhone 12 zal niet groter zijn dan zijn voorganger. Verschil is wel dat er naast het 6,1-inch model ook een 5,4-inch model zal gaan verschijnen. Ook de iPhone 12 Pro komt er zoals gebruikelijk in twee formaten. De Pro zal dit jaar even groot zijn als de iPhone 12, en dus 0,3 inch groter dan de iPhone 11 Pro. De 12 Pro Max groeit iets minder hard. Deze wordt 0,2-inch groter dan zijn voorganger.

Deze nieuwe informatie van Jon Prosser bevestigt grotendeels wat Ming-Chi Kuo al voorspeld had. Dit erkent hij ook in zijn tweet en toon zijn waardering voor de voorspelling van de analist met een toepasselijke emoji.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 lek onthult vier modellen en wat de verschillen gaan zijn
Sluiten