iPhone 12 lek onthult vier modellen en wat de verschillen gaan zijn

Door: Thomas Aalderink - 13 reacties
iPhone 12 Foxxcon
(Afbeelding: MobileNewser)

Het is nog even de vraag of hij er in 2020 gaat komen, maar de iPhone 12 is onderweg. In tegenstelling tot vorig jaar krijgen we ditmaal meer om uit te kiezen. Het nieuwe vlaggenschip van Apple zal namelijk niet in drie, maar vier verschillende varianten op de markt komen. Lekker Jon Prosser bevestigt dit opnieuw en beweert ook te weten wat de verschillen zijn.

Via Twitter laat Prosser weten dat de prototypes van de iPhone 12 zo goed als klaar zijn. Hij verwacht dat de eerste renders van dit toestel snel online zullen verschijnen. Verder deelt hij een illustratie met daarop de verschillende modellen en een aantal specificaties. Alleen de modelnamen heeft Prosser zelf bedacht. Hij beweert dat de rest van de informatie vanuit Apple komt.

iPhone 12 in vier smaken

Simpel gezegd gaan er twee versies van de iPhone 12 komen: de gewone 12 en de 12 Pro. Beiden zijn vervolgens weer beschikbaar in twee verschillende formaten. Aan de binnenkant zullen de verschillen niet groot zijn. Zowel de 12 als de 12 Pro zijn voorzien van een A14 chip en ondersteunen 5G. Daarnaast is de notch voor alle modellen verkleind ten opzichte van de iPhone 11.

De verschillen zitten allereerst in de behuizing. De iPhone 12 is van aluminium terwijl voor de Pro (Max) modellen roestvrij staal gebruikt gaat worden. Verder zien we qua camerasysteem dezelfde verdeling als bij de vorige generatie. De instapper heeft twee lenzen en het Pro model krijgt er drie. Daarnaast zal de Pro (Max) ook een LiDAR scanner krijgen. Dit werd eerder deze week ook al ontdekt in een gelekte versie van iOS 14.

Van klein tot groot

Ook de afmetingen van de nieuwe toestellen staan in de illustratie. De iPhone 12 zal niet groter zijn dan zijn voorganger. Verschil is wel dat er naast het 6,1-inch model ook een 5,4-inch model zal gaan verschijnen. Ook de iPhone 12 Pro komt er zoals gebruikelijk in twee formaten. De Pro zal dit jaar even groot zijn als de iPhone 12, en dus 0,3 inch groter dan de iPhone 11 Pro. De 12 Pro Max groeit iets minder hard. Deze wordt 0,2-inch groter dan zijn voorganger.

Deze nieuwe informatie van Jon Prosser bevestigt grotendeels wat Ming-Chi Kuo al voorspeld had. Dit erkent hij ook in zijn tweet en toon zijn waardering voor de voorspelling van de analist met een toepasselijke emoji.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Dashter

  Fijn dat het goedkopere model ook in kleiner formaat beschikbaar is.
  Ik zou graag een telefoon hebben die niet de grootte heeft van een vliegdekschip. Op dit moment moet je voor de 11 Pro gaan om een nog iet of wat beperkt formaat te hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Veel lekkages de laatste tijd. Kan nooit een goed teken zijn als producten en diensten van Apple zoveel lekken. Mijn Fiat lekt zelfs minder olie dan Apple.

 • Profielfoto
  Di May

  Maar jouw Fiat heeft ook geen
  belang bij ‘opzettelijke’ lekken.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Ik zou ook voor de 5.4 gaan. Formaat is de belangrijkste keuzefactoe.

 • Profielfoto
  Melle

  Eindelijk dan die kleine high end iPhone… klein, geen of weinig bezel, kleine notch…
  de telefoon waar ik al drie jaar op wacht.

  Ik heb ook geen vliegdekschip nodig.
  Jammer dat ik wel een derde camera moet opofferen – ik wil ‘gewoon’ de beste features in de kleinst mogelijke vormfactor

 • Profielfoto
  Sannetju

  Als er echt dit jaar een iPhone 12 5.4 inch komt dan stap ik van mijn iPhone X daar na toe over en krijg mijn partner mijn iPhone X 📱 😉

 • Profielfoto
  checkmac

  5.4 inch is voor mij nog steeds te groot, waneer komt er nou eens een iPhone-mini?

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik zie steeds minder redenen voor een nieuwe iPhone. Het zou leuk zijn als Apple weer eens iets verrassends en innovatiefs gaat toevoegen. De concurrentie is hier volop mee bezig met bijv. foldable phones. Ze zijn nog wat knullig, maar dadelijk hebben ze wel ineens veel voorsprong op Apple als ze het echt goed voor elkaar krijgen.

 • Profielfoto
  RW076

  kleiner is fijner. Specs boeien me echt het minste, formaat is king.

 • Profielfoto
  Laurensblom

  Ik ga ook voor de kleinste; rust geven aan mijn hand waarvan de duim uitgerekt is.

   

 • Profielfoto
  App69

  farl4web op 8 april 2020 07:41
  Ik zie steeds minder redenen voor een nieuwe iPhone. Het zou leuk zijn als Apple weer eens iets verrassends en innovatiefs gaat toevoegen. De concurrentie is hier volop mee bezig met bijv. foldable phones. Ze zijn nog wat knullig, maar dadelijk hebben ze wel ineens veel voorsprong op Apple als ze het echt goed voor elkaar krijgen.

  Foldable phones. Ik kom niet meer bij van ‘t lachen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Zonder grappen, ze worden gewoon wel iedere keer mooier en beter en dat kun je van een aantal opvolgende iPhone modellen uit het verleden niet zeggen. Ik dacht vanaf de X wel klaar te zijn totdat de 11ProMax verscheen. Die op zijn beurt wel weer vervangen gaat worden voor de 12 ProMax. Redenen genoeg: nog betere batterij, camera’s en inruilwaarde. Ach ja, alsof ik ze inruil…

  Maar de droom blijft nog steeds een viermaal uitklapbaar toestel naar een ultra-dunne touchtablet, inclusief schermprojectie, virtueel toetsenbord en touchpad. En een hersenschors adapter zou nog mooier zijn, maar nu schiet ik door.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  neuerburg op 7 april 2020 15:35
  Ik zou ook voor de 5.4 gaan. Formaat is de belangrijkste keuzefactoe.

  Voordeel van een groter formaat scherm is wel dat je minder snel een typefout maakt op dat grotere toetsenbord.

  ;sorry;