Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 21 april 2020

Betrouwbare Apple-lekker deelt iPhone 12 met kleine notch en dunne randen

De iPhone SE 2020 is officieel aangekondigd en dat betekent dat analisten en Apple-lekkers hun pijlen nu volledig kunnen richten op de iPhone 12. Er is inmiddels al het nodige bekend over het nieuwe vlaggenschip van Apple, maar hoe staat het met de notch? Blijft deze een flinke hap nemen uit het scherm?

Vorige week deelde Apple-lekker Jon Prosser dat er vier verschillende versies van de iPhone 12 gaan verschijnen. Naast de verschillen tussen de toestellen gaf de gedeelde afbeelding ook een beeld hoe ze eruit gaan zien. Wat opviel is dat de notch nog steeds vrij groot leek. Deze lijkt vergelijkbaar met de notch van de iPhone 11 en voor velen is dat een doorn in het oog.

iPhone 12 krijgt mogelijk kleinere notch

Waar de concurrentie er inmiddels in is geslaagd om de camera op minimalistische wijze in het scherm te verwerken, kijken we bij de smartphones van Apple tegen een flinke notch aan. Nog wel. Jon Prosser deelde onlangs namelijk een tekening van de iPhone 12 notch. Deze is aanzienlijk kleiner dan we op dit moment gewend zijn.

Visueel is dit een flinke verbetering en die zal naar alle waarschijnlijkheid niet ten koste gaan van de functionaliteit. Op de iPhone 12 tekening staat ook vermeld welke sensoren er aanwezig zijn. Dit zijn de bekende namen. Zo zien we bijvoorbeeld de dot projector en de infraroodcamera die gebruikt worden voor FaceID.

betrouwbaar?

Niet alleen de notch van de iPhone 12 lijk een stuk kleiner, ook de randen zien er een stuk dunner uit. Deze afbeelding maakt wat los, want hij komt niet overeen met eerdere rapporten of gelekte data. Hierdoor zou je kunnen gaan twijfelen of deze informatie wel betrouwbaar is, maar de laatste tijd is gebleken dat Jon Prosser een behoorlijk betrouwbare Apple-lekker is.

Dit jaar voorspelde hij ook al correct wanneer de iPhone SE zou gaan verschijnen. Ook meldde hij als één van de eersten dat Apple’s geplande evenement in maart niet door zou gaan. Of hij het deze keer opnieuw bij het juiste einde heeft, is nog even afwachten. Waarschijnlijk tot later dit jaar, maar boze tongen beweren dat de iPhone 12 mogelijk pas in 2021 gaat verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betrouwbare Apple-lekker deelt iPhone 12 met kleine notch en dunne randen
Sluiten