Betrouwbare Apple-lekker deelt iPhone 12 met kleine notch en dunne randen

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
iPhone 12 notch dunnere schermranden
(Afbeelding: Unsplash / David Švihovec)

De iPhone SE 2020 is officieel aangekondigd en dat betekent dat analisten en Apple-lekkers hun pijlen nu volledig kunnen richten op de iPhone 12. Er is inmiddels al het nodige bekend over het nieuwe vlaggenschip van Apple, maar hoe staat het met de notch? Blijft deze een flinke hap nemen uit het scherm?

Vorige week deelde Apple-lekker Jon Prosser dat er vier verschillende versies van de iPhone 12 gaan verschijnen. Naast de verschillen tussen de toestellen gaf de gedeelde afbeelding ook een beeld hoe ze eruit gaan zien. Wat opviel is dat de notch nog steeds vrij groot leek. Deze lijkt vergelijkbaar met de notch van de iPhone 11 en voor velen is dat een doorn in het oog.

iPhone 12 krijgt mogelijk kleinere notch

Waar de concurrentie er inmiddels in is geslaagd om de camera op minimalistische wijze in het scherm te verwerken, kijken we bij de smartphones van Apple tegen een flinke notch aan. Nog wel. Jon Prosser deelde onlangs namelijk een tekening van de iPhone 12 notch. Deze is aanzienlijk kleiner dan we op dit moment gewend zijn.

Visueel is dit een flinke verbetering en die zal naar alle waarschijnlijkheid niet ten koste gaan van de functionaliteit. Op de iPhone 12 tekening staat ook vermeld welke sensoren er aanwezig zijn. Dit zijn de bekende namen. Zo zien we bijvoorbeeld de dot projector en de infraroodcamera die gebruikt worden voor FaceID.

betrouwbaar?

Niet alleen de notch van de iPhone 12 lijk een stuk kleiner, ook de randen zien er een stuk dunner uit. Deze afbeelding maakt wat los, want hij komt niet overeen met eerdere rapporten of gelekte data. Hierdoor zou je kunnen gaan twijfelen of deze informatie wel betrouwbaar is, maar de laatste tijd is gebleken dat Jon Prosser een behoorlijk betrouwbare Apple-lekker is.

Dit jaar voorspelde hij ook al correct wanneer de iPhone SE zou gaan verschijnen. Ook meldde hij als één van de eersten dat Apple’s geplande evenement in maart niet door zou gaan. Of hij het deze keer opnieuw bij het juiste einde heeft, is nog even afwachten. Waarschijnlijk tot later dit jaar, maar boze tongen beweren dat de iPhone 12 mogelijk pas in 2021 gaat verschijnen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  
wie weet komen bij de geruchten tot hun recht
  iPhone 12 komt in het najaar met de Noach zoals we die kennen
  iPhone 12 pro komt misschien rond kerst (of later) samen met iPad Pro

  Zo kunne de reeds geproduceerde onderdelen allemaal naar de iPhone 12.
  En de nieuwe ontwikkelingen in de 12pro zetten (kleine notch, micro led, A14x, sterker 5g,….)

 • Profielfoto
  Melle

  Ik hoop dat ze dat net niet doen! Graag alle 12 models met new design – er kleine 12, met kleine notch en minimale vezels maar met de high end camera ( jammer niet drie, maar twee) is de telefoon die ik wil en voor mijn part kan de vooruitgang dan stoppen.

  Was met MacBook Air 13” 2013 net hetzelfde.
  Alle vernieuwingen daarna zijn voor mij ofwel achteruitgang ofwel beetje whatever, Nice to have, maar i really do not care much.

 • Profielfoto
  Di May

  Wat is er aan de hand met die notch ?

  Is dat nu echt zo ’n hinderlijk iets ?
  Mij stoort het in geen geval.

 • Profielfoto
  bassbug

  Waar hebben het in hemelsnaam over? Je iPhone is allang niet meer een pronkstuk, dat is heel even toen de iPhone net uit was.

  Het is een wonder wat de telefoons tegenwoordig kunnen. Koop wat je kan betalen en wees er blij mee!

 • Profielfoto
  steveb

  @melle
  Mooi idee maar de kleine iPhone is nog maar net op de markt.
  U idee lijkt op een SE versie van de iPhone X of iPhone 12.
  Aangezien de SE 4 jaar nodig had om vernieuwd te worden vrees ik dat we nog minstens 2 jaar moeten wachten op een iPhone XE 4.7 inch met kleine notch (of geen notch)