iOS en iPadOS 13.4.1 beschikbaar: FaceTime, Bluetooth en meer

Door: Mark Hofman - 4 reacties
iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1 macOS Catalina 10.15.4
(Afbeelding: Apple, bewerking: OMT / Marijn van der Werf)

Apple is begonnen met het uitrollen van iOS 13.4.1. De update is te installeren via het menu Instellingen -> Algemeen -> Software-update. Naast iOS krijgt ook iPadOS de 13.4.1 update.

De update volgt de definitieve versie van iOS 13.4 en iPadOS 13.4 op. De nieuwe update is vooral gericht op het oplossen van een aantal problemen voor de beide besturingssystemen.

iOS 13.4.1 rolt uit en fixt FaceTime

Vorige week werd duidelijk dat Apple de beta-test voor iOS 13.4.5. gestart was. Veel mensen vroegen zich af waar iOS 13.4.1 zou blijven en deze rolt vandaag uit. Zoals gezegd lost de nieuwe software-update een aantal problemen op die iOS 13.4 met zich meebracht.

Zo fixt iOS 13.4.1 een probleem waarbij apparaten, die draaien op iOS 13.4, niet konden deelnemen aan een FaceTime gesprek met apparaten die draaien op iOS 9.3.6. en eerder. Dit probleem dook overigens ook op bij gesprekken met apparaten die draaien op OS X El Captian 10.11.6 en eerder.

Daarbij is ook een probleem met snelkoppeling voor Bluetooth opgelost. De bug zat in het instellingenmenu en zorgde ervoor dat Bluetooth niet meer te activeren was via het snelmenu op het thuisscherm.

iOS 13.4.1 iPadOS 13.4.1
Klik/tap voor groter (Afbeelding: OneMoreThing)

iPad OS 13.4.1 repareert zaklamp

Apple rolt ook met iPadOS 13.4.1 een aantal probleemoplossingen uit. Net als bij de iOS variant van het besturingssysteem pakt ook deze update de FaceTime en Bluetooth problemen aan. Maar dat is niet alles.

De nieuwe update zorgt er ook voor dat een probleem op de 12.9-inch iPad Pro (4e generatie) en 11-inch iPad Pro (2e generatie) met de zaklamp opgelost wordt. Er waren gevallen bij deze iPad Pro-modellen waarbij deze niet aanging nadat de snelkoppeling op het vergrendelscherm of de Control Center werd ingedrukt.

Website 9to5Mac spreekt overigens ook over een oplossing voor de kwetsbaarheid van een VPN. In de release notes van deze update wordt het benoemd, maar ook daar zou volgens hen een oplossing voor zijn. Sinds iOS 13.3.1 duikt er een probleem die ervoor zorgt dat VPNS dataverkeer niet kunnen versleutelen. De melding wordt gemaakt door de website, maar een officiële bevestiging van een oplossing zien we nergens.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Ik merk dat ik soms wel nog kan bellen maar geen 4G meer heb, even naar vliegtuigmodus en en weer uit lost dit op, hopelijk is dit ook opgelost zo.

 • Profielfoto
  Martin Efdee

  Daar komen jullie nu pas mee?

  Dit kon als sinds gisteren.

 • Profielfoto
  Sannetju

  @Martin Efdee
  Zeurkous !?

 • Profielfoto
  Martin Efdee

  Goedzo.