Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 16 april 2020

Terug naar iOS 13.4 gaat niet meer: downgraden onmogelijk gemaakt door Apple

Apple is gestopt met het signeren van iOS 13.4, aangezien we sinds vorige week officieel de update 13.4.1 kunnen downloaden voor de iPhone. Dat betekent helaas dat je dus niet terug kunt gaan naar de vorige update wanneer je tegen onfortuinlijke problemen aanloopt.

Dat zou op zich niet de enige reden hoeven zijn dat je besluit terug te keren naar een oudere versie van het iOS. Heel vaak is het namelijk ook zo dat mensen uit de jailbreak community terug willen naar een oudere versie van het iOS. Voor nieuwe versies, zoals iOS 13.4.1, is geen nog geen software beschikbaar die het besturingssysteem kan kraken. Maar voor het gros van de mensen geldt waarschijnlijk dat ze zo nu en dan terug willen naar de oude versie, omdat ze tegen softwareproblemen of -fouten aanlopen die ze eerder niet hadden.

iOS 13.4.1 iPadOS 13.4.1
Klik/tap voor groter

iOS 13.4.1 voor iedereen

In beide gevallen wil Apple natuurlijk voorkomen dat mensen teruggaan naar een oude versie van het iOS. Hoe vervelend het soms ook is dat dingen in het menu veranderen, functies verdwijnen en nieuwe dingen voor problemen kunnen zorgen: het feit dat je toegang krijgt tot de meest recente digitale beveiligingen is voor het bedrijf reden genoeg om alle apparaten altijd up-to-date te willen hebben waar mogelijk. Ook zou de nieuwste software veel stabieler zijn dan zijn voorganger (wat in de meeste gevallen gelukkig ook zo is).

Momenteel kun je dus iOS 13.4.1 downloaden voor je moderne iPhone. In ons eerder geschreven bericht kun je precies lezen wat deze kleine update allemaal teweeg brengt. Geen nood: omdat het een relatief kleine update betreft, worden er voornamelijk problemen opgelost en worden er geen nieuwe functies toegevoegd die roet in het eten gooien. Ondertussen kunnen we alweer uitkijken naar de volgende versie, namelijk iOS 13.4.5. Dit is ook een kleine update die in het teken staat van bug fixes en prestatieverbeteringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terug naar iOS 13.4 gaat niet meer: downgraden onmogelijk gemaakt door Apple
Sluiten