Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 14 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuw design IGTV (van Instagram) legt nadruk op videomakers

De officiële IGTV-app van Instagram heeft een update ontvangen, die meer nadruk legt op de verschillende videomakers op het platform. Voortaan zie je bovenaan in de app een maker staan. De aanbeveling wordt gedaan op basis van wie je volgt en welke content je tof vindt.

Daarnaast krijgt de app een nieuwe tab, genaamd Discover. De Discover-tab is misschien wel de grootste toevoeging die middels deze update arriveert. Tot nu toe was het namelijk zo dat je alleen content te zien kreeg van mensen die je al volgde. Ook kwamen er nog wel eens populaire video’s voorbij, maar dat was het dan wel. Met de nieuwe tab kun je als gebruiker veel sneller nieuwe content ontdekken en meer video’s bekijken dan ooit tevoren. Mogelijk word je zelfs gestimuleerd de app daadwerkelijk te gebruiken.

Nieuw design voor IGTV (Afbeelding: Instagram)

Update voor IGTV

Daarnaast is er nog een kleine, doch belangrijke toevoeging: de content die je op IGTV plaatst, kun je ook meteen kwijt bij je Instagram Stories. Gebruikers van Instagram krijgen dan geen freeze-frame te zien (dat is stilstaand beeld), maar een korte video van maximaal vijftien seconden. Dit zorgt er mogelijk voor dat kijkers op de content klikken en zo doorgestuurd worden naar de andere app, waar ze video in z’n geheel kunnen bekijken. Instagram zet dus grof geschut in mensen naar de videostreamingdienst te krijgen.

Op moment van schrijven is het niet precies bekend hoe populair de opzichzelfstaande app van IGTV precies is, aangezien Instagram daar niets over bekendmaakt. Dat is waarschijnlijk niet zonder reden, aangezien de app in kwestie mogelijk helemaal niet populair is. Daarom is het des te vreemder dat Instagram zo blijft inzetten op de dienst, door nu meer nadruk te leggen op makers en hun content. Mogelijk heeft het gebrek aan populariteit te maken met het idee dat mensen geen goede content kunnen vinden; dat wordt nu dus aangepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.