Jelle van Es
Jelle van Es App Store 20 april 2020

Haal meer uit HomeKit via de app HomeTags en NFC-stickers

Sinds de komst van HomeKit en verschillende smartdevices zijn er al veel mogelijkheden om je huis slimmer te maken. Denk daarbij aan lichten die automatisch aangaan wanneer je binnenkomt of een alarm dat wordt geactiveerd wanneer je het huis verlaat. Via de app HomeTags en NFC-stickers kun je een stapje verder gaan in het slim maken van je huis.

De website AppleInsider heeft hier een zeer nuttig artikel over geschreven, dat wellicht voor onze lezers ook als inspiratie kan gelden. Om hiermee aan de slag te gaan moet je de app HomeTags en een set NFC-stickers in huis halen.

Haal meer uit HomeKit met HomeTags en NFC stickers

Het idee is dat je je verschillende smartdevices voorziet van zo’n NFC-sticker. Deze hoeft niet op het apparaat in het zicht worden geplaatst. Het is ook mogelijk om het in veel gevallen ergens weg te plakken, zolang je het maar kunt scannen met je smartphone. Dat doe je dan weer met de app HomeTags. Vervolgens kun je in die app bepalen wat er moet gebeuren met het object dat bij de sticker hoort.

Op die manier kun je een hele selectie aan apparaten in je smarthome in de app gooien en opdrachten geven. Het grote voordeel van dit systeem is dat je niet gebruik hoeft te maken van voice-commands met Siri. Sommigen hebben daar geen problemen mee, maar er zijn ook genoeg gebruikers die er een hekel aan hebben, omdat voice-commands niet altijd even duidelijk zijn.

Je kunt met HomeTags en de NFC-stickers verschillende scenes, oftewel opdrachten genereren en daar dan in de app op klikken. Denk daarbij dus aan de eerdere voorbeelden, maar ook de optie om het licht aan en uit te laten gaan en de muziek aan of uit te zetten zonder dat je gebruik hoeft te maken van voice-commandos of externe apps. Het zijn wel wat stappen die je moet zetten, maar volgens zij die er ervaring mee hebben, is het het waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal meer uit HomeKit via de app HomeTags en NFC-stickers
Sluiten