Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 9 april 2020

HBO Go en HBO Now werken straks niet meer op oude Apple TV

Apple TV-mediaspelers van de tweede en derde generatie moeten het later deze maand zonder streamingdiensten HBO Go en HBO Now doen. Dat blijkt uit ondersteuningspagina’s van HBO, waarin staat dat de diensten na 30 april niet meer werken op de populaire mediakastjes.

Hoewel beide applicaties voor de videostreamingdienst officieel niet beschikbaar zijn in Nederland, kon je ze wel gebruiken middels een VPN. Het nieuws is te vinden op de ondersteuningspagina’s van beide diensten. Hier lees je alles over HBO Go en hier lees je alles over HBO Now. Op beide pagina’s vind je precies dezelfde tekst, die we hieronder overgenomen hebben.

In order to provide the best streaming experience, we need to make some changes to our supported devices list. Starting on April 30, 2020, HBO GO will no longer be available on the Apple TV (2nd and 3rd generation).

HBO Go en Now verdwijnen van oude Apple TV’s

Verder staat er op de pagina’s te lezen hoe je kunt achterhalen welke versie van de Apple TV je hebt. Ook kun je erop lezen hoe je toch de content van betaalzender HBO kunt blijven bekijken na 30 april aanstaande.

HBO Apple TV
Klik/tap voor groter.

Klik/tap voor groter.Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van AirPlay. Wanneer je HBO-content vanaf je Mac of iPhone naar de Apple TV projecteert, dan kun je alsnog allerlei films en series checken. De bron van de stream, bijvoorbeeld dus je iPhone, moet wel ondersteund worden. Ook kun je een andere mediaspeler in huis nemen, je laptop koppelen aan je tv via HDMI of bijvoorbeeld een Google Chromecast overwegen. Daarnaast kun je HBO Go en HBO Bow gebruiken op een nieuwere versie van de Apple TV, een smart tv of je spelcomputer.

De tweede en derde generatie Apple TV-modellen verschenen respectievelijk in 2010 en 2012. In de afgelopen jaren hebben veel gebruikers al meegemaakt dat andere diensten niet meer werken op de oude mediaspelers, die in 2016 nog verkocht werden. Inmiddels zijn er al twee opvolgers beschikbaar, sinds 2015 en 2017. We hebben het dan over de Apple TV met respectievelijk HD- en 4K-ondersteuning.

Reageer op artikel:
HBO Go en HBO Now werken straks niet meer op oude Apple TV
Sluiten