Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 17 april 2020

Google werkt aan Apple Pay rivaal: Google Card

Google werkt aan aan een eigen fysieke en virtuele betaalpas. Goed gejat blijkt nog altijd beter dan slecht verzonnen, want het betaalmiddel van de zoekgigant lijkt in alles op Apple Pay en Apple Card.

Sinds de lancering in 2014 heeft Apple Pay zich ontwikkelt tot een van de belangrijkste mobiele betalingsplatforms in de branche. Daaropvolgend lanceerde Apple in 2019 lanceerde de Apple Card. Daarmee combineerde het bedrijf de fysieke en virtuele betalingen. Google lijkt nu ook een graantje van dat succes mee te willen pikken en is een inhaalslag begonnen.

Volgens TechCrunch werkt Google aan een nieuwe Google Pay-app. Bij die app komen ook een bijbehorende betaalrekening, fysieke en virtuele betaalpassen. Uitgelekte afbeeldingen die bij de publicatie zijn geleverd, laten ook het ontwerp van de app zien, evenals de kaart zelf.

Google Card hanteert hetzelfde systeem als Apple Pay

Gebruikers kunnen met de digitale Google Card via hun telefoon betalen, vanaf een verbonden bankrekening. Dat kan binnen de Google Pay-app, die wordt beveiligd met een vingerafdruk, Face ID én een pincode. De Google Card verschilt echter van de Apple Card. Apple Card is een volledige creditcard, terwijl de variant van Google een zogenaamde debitcard is. Daarbij is het vereist dat je vooraf een bedrag op de kaart moet zetten, om deze te kunnen gebruiken. Het vernieuwde Google Pay-systeem lijkt dus meer op het digitale Apple Pay, maar dan met een fysieke kaart.

Gelekte afbeeldingen tonen een ontwerp dat zich aan de Apple Card lijkt te willen spiegelen. De gelikte, minimalistische uitstraling hoeft echter niet het uiteindelijke ontwerp te zijn. Volgens het lek zou het hier ook gewoon om een dummy kunnen gaan.

De gelekte afbeelding van de Google Card toont eenzelfde minimalistische uitstraling als de Apple Card (klik/tap voor groter).

Samenwerking met banken

Google zal de Google Card naar verluidt aanbieden via bankpartners, voegde TechCrunch eraan toe. Afbeeldingen van de fysieke kaart suggereren dat deze op het Visa-netwerk zal werken, hoewel Google mogelijk ook opties zoals Mastercard ondersteunt.

De eerste tekenen van de Google Card doken afgelopen november al op. De zoekgigant zei toen al dat het bezig was met het “verkennen” van het aanbieden van slimme FCIC- en NCUA-verzekerde betaalrekeningen via zijn bestaande Google Pay-services. Momenteel ondersteunt Google Pay alleen online en peer-to-peer-betalingen via een verbonden financiële rekening, vergelijkbaar met PayPal.

De vernieuwde Google Card app
De vernieuwde Google Card app (klik/tap voor groter).

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Google de vernieuwde Google Pay-app en Google Card gaat lanceren en of dit ook binnen iOS zal gaan werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google werkt aan Apple Pay rivaal: Google Card
Sluiten