Google Meet is de nieuwe naam voor Google Hangouts Meet

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
Google Meet
(Afbeelding: Google)

Google heeft een verandering doorgevoerd aan de naam van Google Hangouts Meet. Voortaan heet het programma simpelweg Google Meet. De verandering werd bekendgemaakt in een blogpost op het blog van Google Cloud, waarin medewerkers ingaan op privacymaatregelen.

Het gaat om Google-productdirecteuren Karthik Lakshminarayanan en Smita Hashim. De privacymaatregelen hebben betrekking op Google Meet. Zo wordt er bijvoorbeeld besproken dat meetings via het programma niet overgenomen kunnen worden. De website Android Police, één van de grootste Amerikaanse websites die schrijft over Android, heeft tevens productpagina’s gevonden waarin de verandering ook doorgevoerd is. Het is dus duidelijk dat Google voortaan een andere naam hanteert voor het programma.

Google Hangouts Meet is Google Meet

Desondanks heeft de redactie van The Verge navraag gedaan bij Google. De zoekmachinegigant heeft in een e-mail bevestigd dat Google Hangouts Meet voortaan inderdaad door het leven gaat als Meet. Ook heeft het bedrijf bevestigd dat Meet een onafhankelijk onderdeel is van G Suite, het zakelijke pakket van Google. Daaronder vallen nog een aantal andere diensten die aangeboden worden. Denk dan aan Gmail, Documenten, Spreadsheet en Drive. Hangouts Chat, voor geschreven berichten, is daar ook onderdeel van.

Google Chrome browser coronavirus
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Denis Charlet / AFP)

Het nieuwe merk voor de communicatiedienst is nog niet overal goed doorgevoerd. Zo komen we de oude naam (Google Hangouts Meet) nog altijd tegen in de App Store van Apple. Op de openingspagina van het G Suite-pakket wordt eveneens de naam Meet nog niet gebruikt. Bovendien wordt het een beetje ingewikkeld op die website: op de ene plek staat de nieuwe naam wel, maar verderop op dezelfde pagina weer niet.

Het is niet vreemd dat Google nu Meet in de spotlight zet of er in elk geval meer aandacht aan geeft. Heel veel werkende mensen zitten nu tijdens vanwege covid-19, dus moeten er mogelijkheden zijn waardoor mensen toch kunnen werken. Skype is nog altijd een populaire optie en ook Zoom is gigantisch in gebruik gestegen. Helaas heeft Zoom last van veel privacyproblemen, waardoor sommige mensen alsnog gedwongen zijn naar een alternatief te zoeken. Meet wordt nu in elk geval 25 keer vaker gebruikt dan in januari.

Reacties

0 reacties