Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 10 april 2020

Foxxcon neemt diverse maatregelen om werknemers gezond te houden voor iPhone-productie

De huidige crisis waar we ons in bevinden begon in China. Een maand geleden maakten we ons voornamelijk druk om de gevolgen die de crisis had op het gebied van productie van diverse apparaten zoals de iPhone. Inmiddels lijkt dat alweer lichtjaren geleden te zijn.

Terwijl wij ons nog midden in de crisis bevinden, is China bezig om langzaam maar zeker alles op te starten. Ook de verschillende fabrieken, waaronder die van Foxxcon komen weer op gang. En dat laatste is ook hard nodig voor de productie van de verschillende iPhones. Maar met de herstart is het bedrijf bezig om diverse maatregelen door te voeren om de gezondheid van de werknemers te bewaren.

Foxxcon wil gezond blijven tijdens iPhone-productie

Dat is althans hetgeen dat een rapport van de Amerikaanse krant Washington Post suggereert en is opgepakt door Business Insider. Bij de productie van de toekomstige iPhones worden in de fabriek in Zenghou er voor gezorgd dat de werknemers worden verdeeld in groepjes van 20. Op die manier wordt de risico van het verspreiden van dat virus waar we nu te maken mee hebben over een groot gedeelte van de werknemers beperkt. Van deze groepen wordt verwacht dat zij gezamenlijk eten, werken, reizen, maar ook slapen.

iPhone 12 Foxxcon
Alles om te voorkomen dat de iPhone 12 vertraging oploopt

Bij het eten zijn de tafels waaraan gezeten worden voorzien van een QR-code. De werknemers moeten deze scannen, zodat de werkgever weet dat zij zich houden aan de afspraken die gesteld zijn en de groepen echt gescheiden blijven. Verder worden via camera’s de lichaamstemperaturen van de werknemers gemeten. Een verhoogde temperatuur kan een indicatie zijn dat iemand het virus heeft opgelopen. Daarbovenop heeft Foxxcon de beschikking over twee miljoen gezichtsmaskers die het zelf produceert en het geeft aan de werknemers om verdere verspreiding te voorkomen. Het gaat dus behoorlijk ver wanneer je er met Westerse standaarden naar kijkt, maar aan de andere kant is vandaag de dag niks meer normaal. Dus als dit de manier is om te kunnen werken, dan moet dat dan maar. Foxxcon denkt hiermee dat de productie van de iPhone 12 geen gevaar op gaat leveren. Meer lezen over dit nieuwe model? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Foxxcon neemt diverse maatregelen om werknemers gezond te houden voor iPhone-productie
Sluiten