Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 8 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Facebook Tuned: nieuwe app bedoeld voor koppels die contact willen houden

Facebook heeft een gloednieuwe applicatie gelanceerd voor koppels die in tijden van corona contact willen houden: Facebook Tuned. De app moet ervoor zorgen dat je toch intiem contact met elkaar kunt onderhouden, ook al ben je nu niet bij elkaar in de buurt.

Met Facebook Tuned, als eerste gespot door The Information, kun je je Spotify-account bijvoorbeeld koppelen. Zodoende kun je samen naar dezelfde muziek luisteren. Ook kunnen stelletjes elkaar foto’s, memo’s, stemberichten en kaarten sturen. Er zijn zelfs custom stickers en reacties beschikbaar. Vooralsnog is de applicatie alleen voor iOS (in de Verenigde Staten) beschikbaar en heb je geen Facebook-account nodig om er gebruik van te maken. Wel krijg je te maken met het dataverzamelingsbeleid van de socialmediagigant.

Facebook Tuned (Afbeelding: Facebook)

Facebook Tuned is voor koppels

Over het algemeen is de app niet heel erg anders dan andere apps die sociaal contact willen bevorderen. Een groot deel van de hierboven genoemde opties is ook beschikbaar in andere communicatiediensten, zoals WhatsApp bijvoorbeeld. Desondanks kan een aparte omgeving voor het onderhouden van je relatie op afstand toch een aanvulling zijn. Het is namelijk jullie eigen plekje, waar jullie samenkomen om de dagelijkse dingetjes met elkaar te delen. Soortgelijke apps bieden ook activiteiten of therapeutische technieken aan voor koppels.

Het team binnen Facebook dat verantwoordelijk is voor Facebook Tuned, het New Product Experimentation-team, is afgelopen zomer opgericht. Het staat in het teken van experimentele applicaties. Zo is er al een meme-applicatie uit voortgekomen en iets dat lijkt op diensten als Pinterest. Geen van deze apps hebben kunnen genieten van een promotionele push vanuit het moederbedrijf, dus we verwachten ook niet dat het dit keer wel gebeurt. Daarom is het niet te zeggen of Tuned uiteindelijk ook in Nederland beschikbaar is.

Op moment van schrijven is er ook geen Android-app beschikbaar, waardoor je die versie dus ook niet kunt side-loaden op je smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Tuned: nieuwe app bedoeld voor koppels die contact willen houden
Sluiten