Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 17 april 2020

Facebook trekt stekker uit alle grote fysieke evenementen tot juni 2021

Facebook trekt de stekker uit de fysieke Oculus Connect 7 virtual reality conferentie. Dat maakt CEO Mark Zuckerberg bekend op het platform van het bedrijf. Normaal gesproken vindt het evenement plaats in San Jose, maar zal het nu in digitale vorm te volgen zijn.

Naast de Oculus Connect 7 conferentie trekt Facebook ook de stekker uit alle andere fysieke evenementen. Althans, wanneer er oorspronkelijk meer dan 50 personen aanwezig zouden zijn. De maatregel geldt tot juni 2021.

Facebook stopt met grote fysieke evenementen

Mark Zuckerberg maakt de maatregel bekend door middel van een update op het platform zelf. Het is een toevoeging op een eerder bericht waarin Facebook reageerde op de COVID-19 pandemie.

In de update laat de CEO van Facebook weten dat grote evenementen, van meer dan 50 personen, dus tot juni 2021 fysiek gezien van de baan zijn. Dat heeft voornamelijk te maken met onzekerheid. Gezondheidsexperts weten op dit moment namelijk niet wanneer grote fysieke evenementen weer plaats kunnen vinden. Om problemen voor te zijn, gaat Facebook tot de zomer van 2021 alles alvast digitaal inrichten. Iets dat Microsoft eerder deze maand ook al bekendmaakte.

De maatregel raakt wat dat betreft niet alleen de Oculus Connect conferentie. Ook het F8 evenement, dat normaal gesproken in de lente plaatsvindt, zal fysiek niet doorgaan.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10111807251999141

San Jose krijgt financiële vergoeding

Oculus Connect 7 zou eigenlijk in San Jose plaatsvinden. Nu het evenement niet meer doorgaat, loopt de stad aardig wat inkomsten mis. Pittig, gezien het feit dat Apple’s WWDC 2020 ook niet in San Jose gehouden kan worden. Het bedrijf uit Cupertino doneerde al 1 miljoen dollar aan lokale organisaties van de stad. Daar komt nu ook nog een half miljoen dollar van Facebook bij.

In dezelfde update maakt Mark Zuckerberg ook bekend dat het grootste deel van zijn werknemers thuis blijven werken. Deze maatregelen geldt in ieder geval, op z’n minst, tot volgende maand.

Reageer op artikel:
Facebook trekt stekker uit alle grote fysieke evenementen tot juni 2021
Sluiten