Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 10 april 2020

Facebook verstuurt te veel notificaties? Probeer de stille modus!

Facebook heeft een gloednieuwe stille modus geïntroduceerd voor zijn apps, waarmee je het aantal notificaties tot een minimum beperkt. Wanneer je de officiële app opent op je smartphone, dan zal de modus je helpen herinneren dat die geactiveerd is.

Wanneer je de modus activeert, dan demp je een heel groot deel van de notificaties. Facebook laat wel weten dat niet álle notificaties gedempt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld privacyupdates. Verwacht dus dat je nog enkele berichten van het sociale netwerk binnenkrijgt op je smartphone, maar het zijn er wel veel minder dan gebruikelijk.

Daarnaast moeten we de nieuwe modus voor de app niet verwarren met de bestaande stille modus. Met de eerder gelanceerde modus kun je ook pushberichten blokkeren, maar niet die van binnenin de app, voor een bepaalde tijd.

Stille modus voor app van Facebook

Je vindt de nieuwe modus op hetzelfde dashboard waarmee je kunt zien hoeveel tijd je besteedt op Facebook, dat in november 2018 gelanceerd is. Daarmee volgde het sociale medium de push vanuit bedrijven als Google en Apple, die zich meer richten op digitale gezondheid dan ooit tevoren.

Facebook
Stille modus op Facebook

De stille modus is onderdeel van een grotere update die meer dingen toevoegt. Denk dan aan trends die per week verschillen, je gebruik van het platform bekijken en een counter voor het totaal aantal bezoeken aan je profiel. iOS-gebruikers krijgen de update nu als eerst, terwijl Android-gebruikers dezelfde update in mei kunnen verwachten.

Omdat we nu grotendeels thuiswerken en vaker thuis zijn, is het fijn om grenzen voor jezelf in te stellen als het gaat om je online gedrag. Daarom presenteert het netwerk nu deze functies, zodat we niet allemaal verslaafd blijven scrollen door de berichten, foto’s en video’s. Zo hebben we meer tijd voor andere dingen, zoals voor onszelf, familie en vrienden.

Verder introduceert de update snelkoppelingen naar instellingen en voorkeuren voor je nieuwsfeed, zodat je meer uit je tijd op Facebook kunt halen door invloed uit te oefenen op de content die je te zien krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook verstuurt te veel notificaties? Probeer de stille modus!
Sluiten