Facebook verstuurt te veel notificaties? Probeer de stille modus!

Door: Wesley Akkerman - 9 reacties
Facebook iPhone camera 16x9
(Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Facebook heeft een gloednieuwe stille modus geïntroduceerd voor zijn apps, waarmee je het aantal notificaties tot een minimum beperkt. Wanneer je de officiële app opent op je smartphone, dan zal de modus je helpen herinneren dat die geactiveerd is.

Wanneer je de modus activeert, dan demp je een heel groot deel van de notificaties. Facebook laat wel weten dat niet álle notificaties gedempt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld privacyupdates. Verwacht dus dat je nog enkele berichten van het sociale netwerk binnenkrijgt op je smartphone, maar het zijn er wel veel minder dan gebruikelijk.

Daarnaast moeten we de nieuwe modus voor de app niet verwarren met de bestaande stille modus. Met de eerder gelanceerde modus kun je ook pushberichten blokkeren, maar niet die van binnenin de app, voor een bepaalde tijd.

Stille modus voor app van Facebook

Je vindt de nieuwe modus op hetzelfde dashboard waarmee je kunt zien hoeveel tijd je besteedt op Facebook, dat in november 2018 gelanceerd is. Daarmee volgde het sociale medium de push vanuit bedrijven als Google en Apple, die zich meer richten op digitale gezondheid dan ooit tevoren.

Facebook
Stille modus op Facebook (Afbeelding: Facebook)

De stille modus is onderdeel van een grotere update die meer dingen toevoegt. Denk dan aan trends die per week verschillen, je gebruik van het platform bekijken en een counter voor het totaal aantal bezoeken aan je profiel. iOS-gebruikers krijgen de update nu als eerst, terwijl Android-gebruikers dezelfde update in mei kunnen verwachten.

Omdat we nu grotendeels thuiswerken en vaker thuis zijn, is het fijn om grenzen voor jezelf in te stellen als het gaat om je online gedrag. Daarom presenteert het netwerk nu deze functies, zodat we niet allemaal verslaafd blijven scrollen door de berichten, foto’s en video’s. Zo hebben we meer tijd voor andere dingen, zoals voor onszelf, familie en vrienden.

Verder introduceert de update snelkoppelingen naar instellingen en voorkeuren voor je nieuwsfeed, zodat je meer uit je tijd op Facebook kunt halen door invloed uit te oefenen op de content die je te zien krijgt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  Of je verwijdert die klote-app gewoon.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik krijg letterlijk niet één notificatie van Facebook.

  Die heb ik al jaren geblokkeerd.

  Snap deze ‘stille modus’ dus niet helemaal.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Heb je wel vrienden op het platform?

 • Profielfoto
  AT024

  Ik heb lekker geen Facebook

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Shmoo op 10 april 2020 17:54
  Heb je wel vrienden op het platform?

  ‘Kennissen.’ .;)
  326 om precies te zijn. Na een flinke opruiming.
  Vrijwel allemaal muziek-gerelateerd.

 • Profielfoto
  novae

  Ik heb alle berichtgeving uit staan. De enige keer dat mijn telefoon geluid maakt is als ik gebeld wordt. Verder geen stroken, badges, geluiden, rode nummertjes bij apps etc. Niet met Facebook, Whatsapp, Berichten, Mail, welke app dan ook. Alles is stil. Ik bepaal zelf waneer ik kijk of er berichten zijn, ik laat mijn dag niet sturen door de afleidingen van al die berichtgevingen.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Kevin op 10 april 2020 15:51
  Of je verwijdert die klote-app gewoon.

  Of je flikkert je hele smartphone lekker in de kliko… Wat een domme reactie zeg.

  Ik gebruik Facebook slechts minimaal, ik vind het retehandig met betrekking tot groepen zodat je advies ergens over kunt vragen of kunt zien waar er meetings zijn of feestjes. Werkt super. Verder boeit FB mij ook niet echt, en zeker niet nu iedereen ligt te zeiken over Corona…

  Ik heb van bijna alle social apps de notificaties uit staan, alleen sommige Watsapp chats niet. Heerlijk rustig. En ik moet eerlijk bekennen: iOS werkt een stuk beter en consequenter met betrekking tot je notificatie beheer dan Android doet.

 • Profielfoto
  Gabriel

  Zet Facebook niet in je beginscherm, maar een scherm verderop: dan heb je ook geen last van het rode balletje.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik heb alles van Facebook gedelete.