Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 22 april 2020

Facebook krijgt Dark Mode: screenshots geven eerste blik

Facebook heeft al de Dark Mode naar apps als Messenger en Instagram gebracht, maar de officiële app van het sociale netwerk zit nog zonder. Nu zijn er de eerste screenshots gelekt van hoe de app er straks mogelijk uit komt te zien, wanneer de modus eindelijk arriveert.

De website 9to5Mac heeft op dit moment een nog niet vrijgegeven versie van Facebook op een iPhone geïnstalleerd, waar de Dark Mode op dit moment al in aanwezig is. Opvallend is dat het bedrijf waarschijnlijk voornemens is het kleurenpalet op een andere manier aan te passen, dan we tot nu toe gezien hebben bij zijn andere apps. Apps zoals Instagram en WhatsApp gebruiken zwart of hele donkere grijstinten. En zoals het het nu naar uitziet, gaat die vlieger straks niet op voor de officiële app van het populaire, sociale netwerk.

Facebook krijgt Dark Mode

De screenshot laten namelijk zien dat Facebook dit keer kiest voor meer grijs dan zwart. Het is dus niet zo dat alles dat eerst wit was, nu zwart is en andersom. De grijstinten worden aangevuld met witte accenten in logo’s en iconen, wat er vooralsnog erg prettig uitziet. Of het ook goed is voor het oled-scherm op je smartphone, is een tweede. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zo’n donkere modus het beste werkt wanneer er voor echt zwart gekozen wordt. Zodoende hoeven de individuele pixels op het scherm niet geactiveerd te worden.

Dark Mode voor Facebook (Afbeelding: 9to5Mac)

De Dark Mode voor Facebook zal op iOS in elk geval werken met de automatische scherminstellingen van je iPhone en de verwachting is dat dit straks ook zo op Android geldt. Beide besturingssystemen hebben immers een donkere modus die geldt voor heel het apparaat, die andere donkere modi automatisch activeert waar mogelijk. Verder is het mogelijk de Dark Mode handmatig te activeren op het moment dat jij dat wil, via de instellingen van de app. Het wachten is nu op het moment dat de donkere modus naar iedereen uitgerold wordt.

Reageer op artikel:
Facebook krijgt Dark Mode: screenshots geven eerste blik
Sluiten