Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 23 april 2020

Dit concept voor iOS 14 laat veel interessante ideeën zien

Het duurt nog wel even voordat Apple iOS 14 officieel gaat onthullen. En daarna moeten we uiteraard nog een tijd wachten voordat we het zelf kunnen gebruiken. Maar dat neemt niet weg dat we voor die tijd alvast kunnen dromen over de mogelijkheden van het nieuwe besturingsysteem.

Dat wordt nog eens gevoed door concepten die verschillende creatievelingen laten zien. Zo hebben we nu het iOS 14-concept van de Youtuber The Hacker 34. Een zeer matige nickname, maar de video die hij gemaakt heeft, is zeker interessant.

Een interessant iOS 14 concept

Goed, zijn reclame voor een één of ander product is wat matig en zijn Frans Engelse accent is even iets om door heen te bijten. Maar het gaat uiteindelijk om de inhoud van de boodschap. Volgens The Hacker 34 zou zijn iOS 14 concept bestaat uit verschillende interessante elementen, hoewel er ook dingen in zitten die ik persoonlijk weer niet zou willen. Het makkelijkste is om de onderstaande video in zijn geheel te bekijken.

De dingen die ik zelf fijn vind, is de mogelijkheid om tijdens het bellen niet het volledige scherm gevuld te hebben. Natuurlijk, dat kun je wegswipen en door je luidspreker te gebruiken kun je in een gesprek bespreken wat er in een email staat. Maar het idee van een minimalistische layout van het belscherm werkt goed. Daarnaast is zoiets als splitscreen interessant, mits je gebruik maakt van een ietwat grotere iPhone. Op de iPhone SE zou dit ietwat aan de kleine kant zijn. Andere interessante elementen bestaan uit het instellen van bepaalde standaard apps wanneer je een bepaalde actie op je iPhone uitvoert of een emoji bar die altijd in beeld is, zodat je je berichten net wat meer op kan fleuren. Iets minder ben ik te spreken over zoiets als Widgets, maar dat komt eigenlijk puur omdat ik daar zelf nooit echt gebruik van maak. Wil je meer lezen over iOS 14? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dit concept voor iOS 14 laat veel interessante ideeën zien
Sluiten