Dit concept voor iOS 14 laat veel interessante ideeën zien

Door: Jelle van Es - 6 reacties
iOS 14 concept
(Afbeelding: Youtube)

Het duurt nog wel even voordat Apple iOS 14 officieel gaat onthullen. En daarna moeten we uiteraard nog een tijd wachten voordat we het zelf kunnen gebruiken. Maar dat neemt niet weg dat we voor die tijd alvast kunnen dromen over de mogelijkheden van het nieuwe besturingsysteem.

Dat wordt nog eens gevoed door concepten die verschillende creatievelingen laten zien. Zo hebben we nu het iOS 14-concept van de Youtuber The Hacker 34. Een zeer matige nickname, maar de video die hij gemaakt heeft, is zeker interessant.

Een interessant iOS 14 concept

Goed, zijn reclame voor een één of ander product is wat matig en zijn Frans Engelse accent is even iets om door heen te bijten. Maar het gaat uiteindelijk om de inhoud van de boodschap. Volgens The Hacker 34 zou zijn iOS 14 concept bestaat uit verschillende interessante elementen, hoewel er ook dingen in zitten die ik persoonlijk weer niet zou willen. Het makkelijkste is om de onderstaande video in zijn geheel te bekijken.

De dingen die ik zelf fijn vind, is de mogelijkheid om tijdens het bellen niet het volledige scherm gevuld te hebben. Natuurlijk, dat kun je wegswipen en door je luidspreker te gebruiken kun je in een gesprek bespreken wat er in een email staat. Maar het idee van een minimalistische layout van het belscherm werkt goed. Daarnaast is zoiets als splitscreen interessant, mits je gebruik maakt van een ietwat grotere iPhone. Op de iPhone SE zou dit ietwat aan de kleine kant zijn. Andere interessante elementen bestaan uit het instellen van bepaalde standaard apps wanneer je een bepaalde actie op je iPhone uitvoert of een emoji bar die altijd in beeld is, zodat je je berichten net wat meer op kan fleuren. Iets minder ben ik te spreken over zoiets als Widgets, maar dat komt eigenlijk puur omdat ik daar zelf nooit echt gebruik van maak. Wil je meer lezen over iOS 14? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Prometheus

  Vreselijk! Als ik dat had gewild had ik wel een android telefoontje gekocht… Ik had altijd de pest aan van die standaard widgets op de telefoon die ik ooit van de baas had gekregen. En dat werkte niet, of niet goed. Of je kon er niet mee wat je wilde doen zodat je alsnog de volledige applicatie moest openen.
  Dan nog het kleine popupje als je gebeld wordt. Dat zit ook op Android heb ik gezien. Als je een keer op de verkeerde plek je scherm aanraakt is hij weg! Vet irritant. Aan de andere kant zal Apple het veel beter en verfijnder maken hen kennende. Gelukkig komen dit filmpje en het ontwerp niet van Apple zelf…. Zucht… even een tabletje onder de tong… En door! Haha! 🤪

 • Profielfoto
  Apple Sap

  Gaat ‘m niet worden. Ik heb het geluk de alpha-release te mogen testen, maar kan je vertellen…. non of the above zit er in

 • Profielfoto
  TimmiX

  Apple Sap op 23 april 2020 18:53
  Gaat ‘m niet worden. Ik heb het geluk de alpha-release te mogen testen, maar kan je vertellen…. non of the above zit er in

  Bij de release van iOS13 waren er veel nieuwe features en een nieuwe look volgens de geruchten uitgesteld. Als dat er ook in iOS14 niet in zit.. Wat dan wel? Als je echt de aplha release hebt mogen testen, schrijf dan een leuk artikel voor OMT! Ik denk dat veel mensen dat graag zullen lezen, met wat leuke scoops zonder persee alles te spoilen.

 • Profielfoto
  Milan

  Ik vind het hilarisch om Android features op een Apple-ish stijl te zien

 • Profielfoto
  Rickje

  Filmpje is na 20 seconden kijken al irritant. Echt zo een wannabee-filmpje dat snel en flitsend moet zijn. In werkelijkheid zie je de functie een halve seconde en gaat het meteen door naar de volgende. Irritant dus.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  TimmiX op 23 april 2020 21:12

  Apple Sap op 23 april 2020 18:53
  Gaat ‘m niet worden. Ik heb het geluk de alpha-release te mogen testen, maar kan je vertellen…. non of the above zit er in

  Bij de release van iOS13 waren er veel nieuwe features en een nieuwe look volgens de geruchten uitgesteld. Als dat er ook in iOS14 niet in zit.. Wat dan wel? Als je echt de aplha release hebt mogen testen, schrijf dan een leuk artikel voor OMT! Ik denk dat veel mensen dat graag zullen lezen, met wat leuke scoops zonder persee alles te spoilen.

  Ooit van een NDA gehoord 😉?