Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 15 april 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Watch 6 moet je straks beschermen tegen een paniekaanval

De Apple Watch is als product al een zeer handige tool om je gezondheid mee te meten. Dagelijks motiveert hij je om even te gaan sporten of simpelweg wat beweging te pakken. Volgens Max Weinbach en EveryThingApplePro gaat de Apple Watch 6 straks een stapje verder en gaat hij je waarschuwen tegen paniekaanvallen.

De twee bronnen baseren zich op gelekte informatie. Met zoiets als het waarschuwen tegen een paniekaanval krijgt de Apple Watch 6 dus een extra interessante functie bovenop het in de Apple Watch 4 geïntroduceerde fall-detection systeem. Deze heeft in het verleden voor levensreddende resultaten gezorgd.

Paniekaanvallen gedetecteerd in Apple Watch 6
Het zou in de Apple Watch 6 gaan om een systeem dat kan meten hoe het met je geestelijke gezondheid staat. Een grote hoeveelheid stress kan er namelijk voor zorgen dat je een paniekaanval krijgt. Voordat de paniekaanval daadwerkelijk plaatsvindt, kan de smartwatch zijn gebruiker waarschuwen en adviseren om rust te pakken en verschillende ademoefeningen te doen om zo de rust en de controle weer terug te pakken. Op die manier moet de nieuwe Apple Watch naast de motivatie voor je lichamelijke gezondheid ook echt een rol gaan spelen voor je mentale gezondheid.

In eerdere geruchten over de Apple Watch 6 ging het er om dat het horloge in staat was om de hoeveelheid zuurstof in je bloed te kunnen meten, wat ook weer een indicatie kan gaan zijn voor de gezondheid. Verder zou er spraken zijn van een TouchID om hem te kunnen gebruiken. Andere verbeteringen van de smartwatch zouden bestaan uit de ondersteuning van Wi-Fi 6, een snellere processor, een verbeterde batterij en het feit dat hij nog beter tegen water zou kunnen. De nieuwe smartwatch zou normaal gesproken later dit jaar uitkomen. Maar vandaag de dag is eigenlijk niks meer normaal en moeten we echt nog maar gaan zien wat er precies gaat gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch 6 moet je straks beschermen tegen een paniekaanval
Sluiten