Apple Maps gaat in de Verenigde Staten helpen met de crisis

Door: Jelle van Es - 1 reactie
Apple Maps
(Afbeelding: Apple)

De huidige crisis is bij ons al behoorlijk pittig, maar in andere landen lijkt het net een tikkie zwaarder te zijn. Zo is de chaos in de Verenigde Staten behoorlijk groot dankzij verschil in afspraken en onduidelijkheden. Apple wil met Apple Maps daar nu een beetje gaan helpen.

Het is nu in de vijftig staten van de Verenigde Staten en Puerto Rico mogelijk om op Apple Maps op zoek te gaan naar plekken waar je getest kan worden of je het virus hebt. Op die manier weet je gelijk waar je moet zijn en hoe je daar moet komen. Hopelijk nemen zoekenden niet het openbaar vervoer om er te komen.

Apple Maps helpt met de crisis

Als je in de Apple Maps-app in die locaties op zoek gaat naar zoektermen als ‘COVID-19 test’ en ‘coronavirus test’, dan krijg je als het goed is in de buurt verschillende plekken waar je jezelf kunt testen. Wanneer je begint met tikken van COVID-19 in je zoekterm, dan krijg je al als suggestie zoiets als ‘COVID-19 Testing’. Op die manier wordt alles zo makkelijk mogelijk gemaakt voor hen die het gevoel hebben dat zij of naasten het slachtoffer zouden zijn van het virus. Naast de locatie krijg je ook gelijk andere informatie. Denk daarbij aan openingstijden en een telefoonnummer. Ook wordt er een melding bijgemaakt dat je vaak door een lokale dokter eerst moet worden doorgeweven.

Met deze aanpassing volgt Apple zijn eigen eerdere initiatief van vorige week, waarbij ziekenhuizen en zorgwerknemers zelf informatie konden achterlaten in Apple Maps voor hen die op zoek waren naar informatie. In Google Maps kon dit overigens al sinds 17 april, met uitzondering van Staten als Maine, New Jersey, Oklahoma, Oregon en Pennsylvania. Daarnaast zou de informatie die via Apple Maps kan worden gevonden uitgebreider zijn. Google zou wel werken aan een update, waardoor er meer wordt getoond. Dat liet het bedrijf weten tegenover The Verge. Wil je meer lezen over de huidige crisis en de gevolgen daarvan? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Brombeer

    doorgeweven

    Autocarrot is schering en inslag….

    (Die zin loopt sowieso niet lekker.)